12.3 C
Vaslui
24-sept.-2022

PS Ignatie a sfintit clopotele a douã Biserici, în Bârlad si Grãjdeni!

- Advertisement -

CHEMAREA LA DUMNEZEU…Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, a sfintit clopotele Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” si „Sfântul Grigorie Palama” din municipiul Bârlad, sfânt locas ce se apropie de finalizare. Tot în dupã-amiaza zilei de sâmbãtã, 17 septembrie, Preasfintitul Pãrinte Episcop Ignatie a fost prezent si în mijlocul credinciosilor din Parohia Grãjdeni, Protopopiatul Bârlad, sfintind noile clopote ale lãcasului de cult din localitate.

Din soborul slujitorilor au fãcut parte si pãrintii consilieri de la Centrul Eparhial Husi, pãrintele protopop Vasile Lãiu si pãrintele paroh Ciprian Aurelian Tacu. În cuvântul adresat celor prezenti, Ierarhul Husilor a creionat rolul clopotelor si chemarea pe care ne-o fac:

„Am chemat harul si binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru ca glasul acestor clopote sã ne îmboldeascã sã venim în casa Domnului, sã cãutãm clipe de liniste sufleteascã, de trãire autenticã a credintei si, mai ales, de comuniune cu El. Clopotele, odatã sfintite, ne dau un semnal, cã trebuie sã ne îndreptãm pasii înspre bisericã – locul unde Îl întâlnim pe Dumnezeu. Omul modern pune ratiunea mai presus de orice, fãrã sã tinã cont de faptul cã existenta noastrã nu este numai una biologicã, ci avem si o dimensiune spiritualã. Între suflet (credintã) si ratiune (ceea ce gândim) trebuie sã fie o simfonie, nicidecum sã se excludã una pe cealaltã. Un al doilea dar pe care îl au clopotele, pe lângã acela de a ne chema la rugãciune, este cã, atunci când în vãzduh este vreme rea – tunete, fulgere sau grindinã -, clopotele, prin sunetele lor, au darul de a însenina vremea, de a o face mai blândã.Transpunând acest rol al clopotelor în viata noastrã, ori de câte ori rãspundem sunetului acestora si venim la rugãciune, dacã în sufletul nostru este viforni, vreme rea (tunete si fulgere), totul se însenineazã, prin rugãciune si liniste, în preajma lui Dumnezeu. Cu totii ne dorim cât mai multã liniste, cât mai multã întelepciune si cât mai multã dragoste. Asa cum sublinia cineva foarte frumos, lumea de astãzi suferã de un mare deficit de dragoste – suntem într-o crizã sufleteascã, pentru cã nu mai avem capacitatea  de a ne iubi unul pe celãlalt. Venirea la bisericã si întâlnirea cu Hristos, Care este iubire, nu înseamnã altceva decât cã noi ne luãm angajamentul sã fim mai întelegãtori, sã rãspândim mai multã iubire si îngãduintã în jurul nostru. De multe ori, chiar si critica pe care o facem, cu orice pret, la anumite situatii care nu ne convin, trãdeazã, de fapt, un suflet rãu. Unde nu existã un strop de îngãduintã pentru neputintele (defectele) celorlalti, este un indiciu foarte clar cã în noi este multã rãutate.”, a precizat PS Ignatie.

Bârladul, singura localitate din judet cu o bisericã ce are ca ocrotitor pe Sf. Grigore Palama!

Pãrintele Episcop Ignatie a multumit celor care s-au implicat în achizitionarea noilor clopote si a policandrelor, precum si tuturor celor care sprijinã lucrãrile la noua bisericã, ce va îmbrãca vesmântul sfintirii în data de 13 noiembrie 2022. De asemenea, Preasfintia Sa a remarcat faptul cã sfântul locas din Bârlad este singurul din Eparhie si printre putinele din tarã care îl au ca ocrotitor pe Sfântul Grigorie Palama. Anul 2022 a fost proclamat în Patriarhia Românã ca „An omagial al rugãciunii în viata Bisericii si a crestinului” si „An comemorativ al Sfintilor isihasti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama si Paisie de la Neamt”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. „Cap de broasca”=Nulitatea nulitatii iar apare cu fapte mărețe? Bai, nu ti-e rusine bai nulitate înconjurată de cei ca si tine! Marș de unde-i venit, jeg viclean ce esti! Ia-ti neamurile, trădătorii jegosi, nulități ca si tine si mars ! Nulitatilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.