PSD depune moţiune de cenzură dacă PNL schimbă o singură virgulă din legea pensiilor. “Nu vom tolera ca acest Guvern să îşi bată joc”

PSD va depune imediat moţiune de cenzură dacă PNL “se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice”. Anunţul a fost făcut de deputatul Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, care susţine ca social-democraţii nu vor tolera “ca acest Guvern să îşi bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi priveşte doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia şi generaţiile urmatoare”. “Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moţiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să îşi bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi priveşte doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia şi generaţiile următoare!

1. Legea nu prevede doar creşterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corecta toate inechităţile din sistem, începand de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul. Pentru a beneficia de toate prevederile bune însă, Casa Naţională de Pensii va trebui să recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii, iar recalcularea trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Nu au făcut nimic până acum! Nu au recalculat nici măcar un dosar pe noua formulă deşi au trecut 5 luni din acest an!
2. Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor din sistemul public! În prima ordonanţă de urgenţă dată de guvernul PSD, în 2017, am ELIMINAT impozitul pe pensiile sub 2000 de lei şi am scăzut de la 16 la 10 la sută impozitul pentru pensiile mai mari de 2000 de lei. De asemenea, am eliminat plata CAS din toate pensiile. Dacă în sistemul public sunt şi pensii mari, este pentru că beneficiarii lor au contribuit cu sume mari.
3. Guvenul PNL a promis că va respecta legea, iar Vasile Câțu a spus că banii de pensii sunt prinşi în buget. În functie de acest lucru s-a calculat deficitul acestui an şi, drept urmare, guvernul s-a împrumutat la dobânzi mai mari. Cum e posibil să se spună acum că nu mai sunt bani de pensii?
4. Noi am găsit soluţii să scădem deficitul de la fondul de pensii de la 16 miliarde, cât era in 2016, la 1 miliard, în 2019, în condiţiile în care am crescut pensiile cu 60 la sută! Ei nu găsesc soluţii nici măcar când se împrumută cu sume halucinante?
5. Am scăzut datoria publică de la 39 la sută, cât era în 2016, la 36 la sută. Anul acesta datoria publică va creşte din nou la 39 la sută! Practic, au anulat în câteva luni 3 ani de guvernare performantă! Noi ne-am împrumutat în 3 ani cu 17 mld euro, ei cu 15 miliarde in 6 luni. Unde sunt banii? Nu s-a construit nicio autostradă, costurile pandemiei sunt suportate de autorităţile locale şi nu de la bugetul statului, nu au fost creşteri de venituri pentru populaţie! …https://www.romaniatv.net/psd-depune-motiune-de-cenzura-daca-pnl-schimba-o-singura-virgula-din-legea-pensiilor-nu-vom-tolera-ca-acest-guvern-sa-isi-bata-joc_523468.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ