8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

PSD își pune oameni în fruntea deconcentratelor. Inspectoratul școlar, prima redută cucerită!

- Advertisement -
ÎN CONDUCERE… Social-democrații au numit-o pe prof. Cristiana Botan în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

NUMIRI… Pe principiul “pleacă ai voștri, vin ai noștri”, sociali-democrații își pun oamenii în fruntea deconcentratelor. Prima redută câștigată este Inspectoratul Școlar Județean, acolo unde inspectorul general Elena Mustață a fost înlocuită ieri cu fostul inspector Cristiana Botan. Numirea vine în plină perioadă a examenelor naționale, însă social-democrații nu țin cont. Deși Ministerul Educației este condus de un ministru liberal, schimbarea intempestivă a fost operată de un secretar de stat de la PSD. Se pare că și în locul inspectorului general adjunct Mariana Elisabeta Cătănescu va ajunge un membru PSD, iar cele mai mari șanse le-ar avea profesorul Andrei Huiban. Profesoara Elena Mustață, numită și ea politic la rândul ei, se va întoarce la catedră. “Pentru mine, această schimbare nu este o noutate, știam că va urma de două-trei săptămâni. Eu mă bucur că am avut parte de această experiență în cadrul Inspectoratului Școlar Județean și, totodată, că voi reveni la clasă. Sunt profesor, iar acest lucru nu mi-l poate lua nimeni”, a declarat prof. Elena Mustață. Cristiana Botan va prelua, începând de astăzi, conducerea inspectoratului școlar. “Suntem în plină desfășurare a examenelor naționale, astfel că organizarea și desfășurarea acestora va fi prioritatea de moment, o organizare în condiții optime”, a declarat prof. Cristiana Botan, noul inspectorul general școlar.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, prof. Elena Mustață, a fost schimbată din funcție ieri, 16 iunie, în timpul examenelor naționale. Locul său va fi ocupat de o fostă inspectoare, numită de social-democrații din județ. Este vorba despre profesoara Cristiana Botan, care a deținut, în perioada 2016-2020, funcția de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Schimbarea șefei ISJ Vaslui s-a făcut în grabă, în plină perioadă a examenelor, mai ales că mandatul acesteia se încheia pe 1 septembrie, iar până acum examenele naționale au decurs fără probleme, cu excepția incidentului cu elevul de la Liceul «Mihai Eminescu» Bârlad, eliminat de la proba de competențe digitale. Este al treilea inspector general schimbat în ultimii doi ani, după prof. Loredana Roman, numită în funcție de PMP, și prof. Liliana Harhas-Ciobanu, numită în funcție de PNL, la fel ca în cazul prof. Elena Mustață.

Noul inspector general al ISJ: “Intențiile oricărui inspector școlar general sunt, în primul rând, cele care îl definesc în calitate de cadru didactic

În timpului mandatului trecut, Cristiana Botan a trecut de la PNL la PSD, iar în campania electorală din 2020 s-a implicat activ. Contactată de reporterii Vremea Nouă, aceasta a declarat că organizarea și desfășurarea examenelor naționale va fi o prioritate în această perioadă: “Intențiile oricărui inspector școlar general consider că sunt, în primul rând, cele care îl definesc în calitate de cadru didactic. Sunt cadru didactic, prin urmare, munca mea implică o serie de responsabilități, de roluri, de competențe, de calități care mă fac să așez pe primul loc elementul central «OMUL», acesta fiind omul școlii, cadrul didactic, elevul, părintele. Cred, cu tărie, că o școală de calitate trebuie să se bazeze pe oameni de calitate, pe un management de calitate. Deocamdată, însă, suntem în plină desfășurare a examenelor naționale, astfel că organizarea și desfășurarea acestora va fi prioritatea de moment, o organizare în condiții optime”, a declarat prof. Cristiana Botan, noul inspector general școlar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

 1. Era de așteptat că PSD-istii să-și numească non-valorile, adică oameni care alaturi de președintele CJ, dl, Buzatu, să conducă destinele județului în locuri înnegurate. Este inadmisibil, să numești aceste ” specimene” in locul unor inspectori de valoare, care normalizau și aduceau pe linia de plutire învățământul din istoricul judet Vaslui, unde de-a lungul istoriei a triumfat cinstea, dreptatea, neatârnarea și independenta !
  Singura întrebare pe care mi-o pun și le-o pun mai-marilor învățământului este următoarea:
  Domnule ministru Cimpeanu, vă cunosc de la vârsta când făceați primii pași și v-am urmărit evoluția corecta și remarcabilă, de ce nu luați poziție față de aceste numiri deplasate !
  Buniciil dvs, ar fi zis:
  Vai de capul lor !
  Aștept reparația acestor numiri rusinoase

 2. Pentru inspectori când se organizează concurs?
  Aia de la geografie și romi au dat-o cu toate partidele, numai să rămână în funcții…

 3. Bai sunteți nebuni! Cum sa schimbi inspectorul general în timpul examenelor? Chiar așa de mare e foamea după funcții? Nu că o plâng pe Mustață, oricum era în plus, dar puteați să o schimbați înainte de EN! Pe ăia de la geografie și de la romi nu îl schimbați , că își cam vechi pe acolo ?!

 4. Sa spună merci sau thankyou dacă va sta pana la 1 sept în funcție. Sigur va face o boacana, la câte urmează sa se întâmple în învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.