spot_img
17.4 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

PSD NU SE POATE DESPĂRȚI DE CORUPȚI | Cu inculpații înainte, în campania electorală!

- Advertisement -
FORȚA GÂFU… Pesediștii din Pogana nu s-au lăsat impresionați de problemele penale ale candidatului și au mers cu el înainte!

SUS CORUPȚIA…Faptul că un candidat pesedist a fost prins în flagrant în timp ce oferea mită unor polițiști nu a schimbat nimic în viziunea colegilor de partid despre morală și justiție. La câteva zile de la arestarea sa, după ce și-a revenit din șoc, echipa electorală a candidatului Gâfu a pornit la treabă cu poza acestuia prin satele comunei Pogana pentru că acesta încă se afla după gratii. Interesante sunt mesajele lor “noi nu lovim omul căzut la pământ” sau “ce a făcut el face oricare dintre noi când merge la doctor”. În concluzie, e absolut normal să dai mită în România în viziunea pesediștilor din Pogana!

Imediat după aflarea pățaniei candidatului PSD din Pogana, Adrian Solomon a dat un comunicat de presă în care anunță că partidul își ia mâinile de pe el. “În urma ședinței Biroului Permanent Judetean al PSD Vaslui de astăzi, 20.05.2024, în conformitate cu prevederile statutare, am luat decizia suspendării din partid a domnului Gâfu Maricel, candidat la funcția de primar al comunei Pogana, până la clarificarea situației juridice a acestuia.

Sperăm ca principiul constituțional al nevinovăției până la proba contrarie să funcționeze inclusiv în acest caz și justiția să clarifice aspectele care au condus la această situație”, Președinte, Adrian Solomon.

Teoretic nu e cu noi, practic e de-al nostru!

Comunicarea laconică și aparent drastică a lui Adrian Solomon nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmpla la Pogana. La doar o zi după comunicatul lui Solomon, domnul Viorel Sârbu, întâmplător reprezentantul PSD în biroul electoral din Pogana, declama cu patos: “S-o credeți voi că ne puteți învinge cu astfel de manevre. Cei care susțin PSD și Maricel Gâfu, nu se lasă prostiți cu una cu două, nici o lege nu-i interzice lui Marcel să meargă mai departe în acest scrutin electoral și să-l câstige. Marcel e nevinovat, iar până la hotărârea instanței (care poate dura și zece ani) mai e cale lungă. S-au mai văzut cazuri, când candidatul unui partid a fost lucrat, iar după aceea a fost găsit nevinovat”

“Nu lovim omul căzut la pământ”

După primul mesaj de susținere necondiționată, reprezentantul PSD își nuanțează mesajul și trece la partea sentimentală: “Astăzi reluăm în forță informarea oamenilor din comuna Pogana, privind modul ordinar în care se încearcă eliminarea lui Maricel Gâfu. O să le arătăm opozantilor mincinoși că încercarea lor va eșua. Haideți, oameni buni, noi nu lovim omul căzut la pământ, noi îl ajutăm să se ridice. Da, noi suntem români și vom vota MARCEL GÂFU PRIMARUL COM POGANA“.

Votați inculpatul Gâfu!

PE BARICADE… Ieri, Curtea de Apel Iași a decis înlocuirea măsurii privative de libertate cu cea a controlului judiciar. Asta înseamnă că inculpatul candidat a fost eliberat din arest și își poate relua campania electorală. Nu știm ce a decis în acest sens președintele Solomon, care abia ce îl ejectase grațios din partid. Oricum, pesediștii din Pogana au decis cu mult înainte de decizia instanței ieșene că Gâfu e băiat bun. Iată și comunicatul DGA : «Doi ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui au respins mita oferită de un lucrător economic cu ocazia unui control și au formulat denunț la DGA – SJA Vaslui privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Ca urmare a acestei situații, duminică, 19 mai 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat și prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3000 de lei celor doi ofițeri de poliție. În fapt, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 11.40, polițiștii au efectuat un control la o societate comercială situată în comuna Pogana, județul Vaslui, administrată de soția celui în cauză, iar pentru a nu se lua măsurile legale față de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite polițiștilor suma de 2000 de lei. În urma activităților desfășurate, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de persoana prinsă în flagrant pentru dare de mită și reținerea acesteia pentru 24 de ore. Cercetările continuă pentru documentarea întregii situații infracționale. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, este mesajul transmis de reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Dacă judecătorii de la Iași au hotărât că nu trebuie băgat la arest și l-au eliberat, asta înseamnă că este nevinovat, e simplu.

  2. La Spitalul Bârlad se ia șpagă și produse gen găini , oua s, brânză, iepuri… Cine are de vazut cu atenție sz vadă corupți peste măsură!

  3. Ferească Dunnezeu! Acum avem explicația clara de ce PSD ne vrea saraci și prosti! Fără autostrăzi prin județ, fără investitori, fără perspective de dezvoltare. Dam înainte cu ei pana ne vor conduce de după gratii! Și atunci ii vom vota că nu lăsăm noi oamenii la greu.

  4. Măi PNL…. voi aveți un tupeu fantastic, să vorbiți despre corupție și corupți atâta timp cât unii doctori ar trebui arestați în fiecare zi de mai multe ori ghici ptr. ce…. șpagă… coruptie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.