spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

PSD vrea să treacă la secret averile sindicaliștilor

- Advertisement -

PSD sare în ajutorul liderilor de sindicate, nemulțumiți că trebuie să-și declare averile. La nici două săptămâni de la publicarea în Monitorul Oficial a noii legi ANI, social-democrații au depus o inițiativă de modificare a actului normativ, potrivit căreia sindicaliștii sunt șterși dintre cei care trebuie să-și depună declarații de avere și interese.

Un alt argument al PSD-iștilor este că ”patronatele nu sunt supuse la asemenea abuzuri”, deși acestea, alături de sindicate,  participă la dialogul conflictelor sociale cu guvernul.

Motiv de dispută în parlament

Includerea sindicaliștilor între categoriile care trebuie să-și declare averile și interesele a fost un motiv de dispută permanent între putere și opoziție. La dezbaterile din parlament ale legii ANI, șefii de sindicat au fost introduși și scoși de câteva ori din prevederile actului normativ.

Ei apar însă în forma finală a legii, după ce PSD a pierdut în ultimă instanță în plenul Senatului care a respins amendamentul susținut de social-democratul Toni Greblă, privind exceptarea de la declararea averilor.

Obligația de a-și aduce averile la vedere i-a iritat pe liderii marilor confederații sindicale care au acuzat că se urmărește compromiterea lor și au amenințat că vor ataca noua lege ANI la Curtea Constituțională. De asemenea, ei au spus că nu este o coincidență că măsura declarării averilor este luată în perioada de criză, când mișcarea sindicală este singurul opozant.

Termenul până la care declarațiile de avere și de interese trebuie depuse, în condițiile noii legi, este 4 octombrie.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.