Puhoi de oameni și reguli sfidate la înmormântarea lui Călin Secretar! (FOTO)

SFIDARE… Călin Secretar, din Simila, comuna Zorleni, a fost înmormântat, la ceremonia funerară participând câteva sute de persoane, nerespectându-se astfel, măsurile de combatere a coronavirusului. Mulți cetățeni, uimiți de tupeul incredibil al rromilor, de a sfida legile pentru că nu au respectat regulile de distanțare fizică și nu au purtat măști de protecție, s-au arătat revoltați că poliția și jandarmii nu au intervenit, limitându-se doar la a face poze și filme, pentru ca apoi să le dea amenzi, pe care țiganii oricum nu le vor plăti! „Până pe 31 martie inclusiv, au fost aplicate un număr de 124 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 164.110 lei.”, a precizat IPJ Vaslui, prin purtătorul de cuvânt Bogdan Gheorghiță. Urmează „decontul” de pe 1 aprilie, de la înmormântarea care a sfidat absolut toate regulile impuse în pandemie.

Călin Secretar,  în vârstă de 50 de ani, membru al clanului Sandu din Murgeni, s-a stins din viață în urma unui infarct, în Franța. Decedatul a avut parte de un priveghi cu sute de persoane în plină pandemie. Și de parcă nu ar fi fost de ajuns, persoanele prezente nu au respectat normele impuse în pandemie de coronavirus. Măștile de protecție și distanțarea fizică nici n-au existat în cea mai mare parte. Întregul spectacol de la priveghiul familiei de rromi, din Simila-Zorleni, județul Vaslui, a fost transmis live pe Facebook, de un cameraman profesionist. Maneliști cunoscuți le-au oferit persoanelor prezente la priveghiul lui Secretar, numai cântece de jale, chiar și dedicații cu mulți bani, toate transmise în direct în mediul online.

Poliția și Jandarmeria, mai „pohales” cu impunerea regulilor, dar la amenzi s-au „achitat” de sarcină: peste 160 000 de lei!

Oamenii legii au încercat să-i convingă pe membrii familei să-și plângă mortul în liniște și să respecte regulile de protecție împotriva coronavirusului. Polițiștii au stat aproape de casa decedatului, pentru a se asigura că totul decurge așa cum membrii familiei lui Secretar promiseseră. Totul s-a schimbat în câteva ore, după ce și-au încălcat toate promisiunile făcute autorităților. Tip de patru zile, de duminică până ieri, 1 aprilie, manelele au răsunat nestingherite, live- urile au pornit pe Facebook! Atât polițiștii, cât și jandarmii din Bârlad și Vaslui au supravegheat zona în care se află casa decedatului și acolo unde oamenii au făcut din priveghi o adevărată paranghelie pe timp de pandemie de coronavirus. Ieri a fost înmormântarea, iar la ea au participat sute de persoane de etnie rromă, depășind cu mult numărul de persoane care au voie să fie prezente la o adunare gen înmormântarea lui Secretar. „Pandemia nu este pentru noi, este doar pentru proștii de români”, spuneau printre chicoteli rromii prezenți să-l plângă pe „liderul” Călin Secretar.

„În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unui material, despre un eveniment desfășurat în localitatea Simila, comuna Zorleni, judetul Vaslui, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judetean Vaslui, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, monitorizează situația încă din data de 27 martie, de la apariția primelor date despre eveniment. În acest moment, se desfășoară activități specifice în vederea asigurării și menținerii ordinii și liniștii publice. Totodată, sunt efectuate verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile legale și recomandările polițiștilor, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, cât și pentru luarea măsurilor legale. Până în acest moment (31 martie – n.r.) au fost aplicate un număr de 124 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 164.110 lei.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ