spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Pui de zimbri, eliberaţi în Munţii Făgăraş. Câţi viţei sălbatici sunt acum în zonă

- Advertisement -

Fundaţia Conservation Carpathia a adus încă trei pui de zimbri în Munţii Făgăraş. Acum, aici trăiesc 6 viţeluşi, iar cei mai recenţi locuitori ai zonei sunt urmăriţi cu sisteme moderne.

Alţi trei pui de zimbri au fost aduşi în Munţii Făgăraş de Fundaţia Conservation Carpathia. Cu aceştia, şase viţei se plimbă, se joacă şi se hrănesc liberi pe crestele celor mai înalţi munţi din România.  National Geographic a donat pentru aparatura de monitorizare a speciei camere de supraveghere cu senzor de mişcare şi o cameră cu termoviziune, colare GPS cu antene radio şi staţii de recepţie.

„Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munţii Făgăraş este susţinut financiar nu doar prin proiectul LIFE Carpathia, ci şi de National Geographic: sistemele de monitorizare achiziţionate ne ajută să urmărim mişcările speciei. Ne interesează cum se adaptează la noua lor casă, cât explorează şi dacă se apropie sau nu de comunităţi”, a precizat Adrian Aldea, managerul de faună al Fundaţiei Conservation Carpathia.

Citeste mai mult: adev.ro/rftv3i

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.