Puie Monta! (video)

Mesajul Miscarii de Rezistenta din judetul “Chevron”:

RÃNI DESCHISE Astãzi, Victor Ponta va fi prezent în judetul Vaslui în intentia de a demonstra cã va fi cel mai bun presedinte al românilor. Acelasi om, în calitate de sef al Guvernului, a comandat masacrul de la Pungesti. Au trecut luni bune de la acele evenimente, dar niciun jandarm, niciun oficial nu a fost pedepsit pentru bãtãile încasate de bãtrânii si copiii din Pungesti. Si totusi, Ponta are astãzi tupeul si nerusinarea sã cearã voturile vasluienilor!

Victor Ponta si parlamentarii USL acuzau guvernul Ungureanu, în motiunea de cenzurã depusã în aprilie 2012, cã a aprobat acorduri privind gazele de sist unei singure companii – Chevron – si nu a fost capabil sã privatizeze societatea Cupru Min. Dupã succesul motiunii de cenzurã, pe 7 mai 2012, Victor Ponta ajungea premier, functie pe care o detine pânã în prezent. “De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron-ului exploatarea gazelor de sist, în conditiile în care nu existau studii si nici cadrul legislativ specific care sã reglementeze conditiile tehnice de explorare-exploatare care sã evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice?”, critica la momentul respectiv conducerea USL, Guvernul Ungureanu.

Între timp, în privinta gazelor de sist, pozitia premierului Ponta s-a schimbat, în discursurile sale apãrând des sintagme precum “independenta energeticã” si “scãderea facturii la gaze”. Mai mult, pe vremea când se afla în opozitie, presedintele PSD, Victor Ponta, se pronunta pentru consultarea locuitorilor din Bârlad si litoral, zone în care urmau sã aibã loc explorãri pentru gazele de sist. Astãzi, în loc de consultãri, Ponta trimite jandarmii pentru a lãmuri populatia.

Pungesti, o ranã vie

Desi a ajuns la putere criticând acordurile cu Chevron, Ponta a devenit rapid un fan înfocat al acestei companii. Drept dovadã, în momentul în care prima sondã a ajuns la Pungesti, Guvernul Ponta a trimis sute de jandarmi care i-au cãlcat în picioare, la propriu, pe locuitorii care s-au împotrivit “gazelor de sist”.

VEZI AICI Imaginile cu bãtrânii bãtuti de jandarmi au ajuns în presa din întreaga lume

Ponta nu a fost însã impresionat. Conform declaratiilor date la acea vreme, la Pungesti au fost vreo 20 de golani care au încãlcat o proprietate privatã, iar jandarmii au restabilit legea si ordinea. Abia acum în campania electoralã, Ponta a realizat cã s-a cam înselat. Acesta a recunoscut cã nu existã nicio lege care sã permitã extragerea gazelor prin fracturare hidraulicã. “Haideti sã vedem dacã avem resurse si în momentul în care avem aceastã certitudine si în acel moment, pentru cã, oricum, ne trebuie o nouã lege, nu avem în acest moment legislatia care sã acopere resursele neconventionale”, a declarat recent Ponta.

Chevron asteaptã sã treacã alegerile

Pe data de 8 iulie, Chevron anuntã cã au fost încheiate operatiunile de explorare a gazelor de sist la sonda de la Pungesti. Si, de atunci…tãcere. În ciuda faptului cã firma americanã are aprobare pentru amplasarea de sonde în alte comune din judet, americanii nu au mai miscat un deget. Este evident faptul cã orice miscare în acest sens ar fi declansat alte proteste care ar fi picat cum se poate mai nepotrivit în campania electoralã a lui Ponta. De aceea, oficialii Chevron au decis sã astepte ca Ponta sã fie ales în liniste. Însã, dupã alegeri…potopul!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ