spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

„Puşculiţa e aproape goală”. Grecia, pe marginea prăpastiei, şochează din nou Europa

- Advertisement -

Guvernul Greciei le-a oferit o surpriză neplăcută miniştrilor de Finanţe din zona euro cu o listă de propuneri bizare pentru evitarea austerităţii, printre care şi angajarea unor inspectori fiscali amatori din rândul turiştilor străini şi al studenţilor.

Acordul provizoriu la care a ajuns Grecia cu creditorii internationali pentru evitarea intrarii in incapacitate de plata incepe sa se clatine, in conditiile in care oficiali europeni au declarat ca ultimele propuneri ale Guvernului de la Atena nu sunt cele pe care le promisese in urma cu doua saptamani si pe care ministrii din zona euro isi dadusera acordul, potrivit Incont.ro.

Lista cu masuri pe care Grecia a trimis-o minstrilor din zona euro vinerea trecuta, care include si ideea de a angaja „agenti” sub acoperire din randul studentilor si turistilor straini pentru depistarea evaziunii fiscale, este „departe” de a fi completa, in consecinta tara ar putea sa nu primeasca ajutorul financiar stabilit pentru aceasta luna, a declarat presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Guvernul anti-austeritate de la Atena, ales in ianuarie cu promisiunea sa renegocieze acordul de finantare de 240 de miliarde de euro pe care Grecia il are cu UE si FMI, trebuie sa prezinte propuneri detaliate catre creditorii europeni sau risca sa ramana fara lichiditati in luna in curs.

„Se pare ca pusculita este aproape goala”, a spus Dijsselbloem, duminica, jurnalistilor prezenti la un eveniment organizat de ziarul olandez Volkskrant in Amsterdam.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/pusculita-este-aproape-goala-grecia-pe-marginea-prapastiei-socheaza-din-nou-europa_1648876.html#ixzz3TtP9OEXI
Follow us: @realitatea on Twitter

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.