33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Puterea și opoziția din CL Vaslui, din nou la cuțite: primarul Pavăl vrea aceeași conducere la Transurb, consilierii PNL-USR cer schimbarea!

DIVERGENȚE… Primarul Vasile Pavăl vrea reînnoirea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație al Transurb, în timp PNL-USR urmărește aducerea unor persoane noi la conducerea societății.

NIMENI NU RENUNȚĂ… Ședința de joi a Consiliului Local Vaslui are două proiecte de hotărâre care se bat cap în cap. Primul aparține primarului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și vizează reînnoirea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație al Transurb, în timp ce al doilea proiect de hotărâre aparține majorității PNL-USR, care urmărește aducerea unor persoane noi la conducerea societății. Propunerea edilului Pavăl de a merge pe mâna aceleiași echipe de conducere nu este nouă, ea a mai fost făcută și în data de 19 aprilie, imediat după ce mandatul membrilor CA a expirat, însă atunci cei 12 consilieri PNL-USR s-au opus. În data de 9 mai, în cadrul unei ședințe extraordinare de CL, aceștia au propus spre adoptare un proiect de hotărâre prin care urmau să fie numiți alți administratori provizorii la SC Transurb, însă cum un consilier liberal a lipsit de la ședință, proiectul nu a strâns numărul suficient de voturi pentru a trece. Joi, primarul Vasile Pavăl împreună cu consilierii PSD pe deoparte, și majoritatea PNL-USR de cealaltă parte vor încerca, din nou, să-și pună oamenii apropiați partidelor în conducerea Transurb.

Dacă ordinea de zi va fi respectată, primul la vot va intra proiectul de hotărâre al primarului Vasile Pavăl. Spre deosebire de ședința precedentă când a propus reînnoirea mandatelor, edilul se bazează de această dată pe faptul că până la adoptarea proiectului, legislativul local va vota înființarea comisiei de selecție și evaluare, care să treacă prin sită activitatea din ultimii patru ani a membrilor Consiliului de Administrație. “Mandatul administratorilor care și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile poate fi reînnoit ca urmare a unui proces de evaluare, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel”, se arată în articolul 28, punctul 7 al Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă. Trebuie precizat că în data de 19 aprilie, când a făcut prima propunere de reînnoirea a mandatelor, primarul Vasile Pavăl nu avea comisia de selecție și evaluare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care consilierii PNL-USR i-au respins proiectul. Pe de altă parte, consilierii care formează majoritatea nu se lasă nici ei mai prejos și în cadrul aceleiași ședințe vor supune la vot propriul lor proiect de hotărâre, privind numirea administratorilor provizorii la S.C. Transurb SA pe o perioadă de patru luni, dar nu mai mult de data finalizării procedurii de selecție sau reînnoire a acestora. La fel ca primarul Pavăl, și majoritatea PNL-USR face trimitere la Ordonanța 109/2011 privind guvernanța corporativă, care specifică faptul că “dacă la vacanța mai multor posturi de administrator al unei societăți determină scăderea numărului administratorilor sub minimul legal, acționarii, inclusiv acționarul -stat, prin autoritatea publică tutelară, vor convoca adunarea generală a acționarilor pentru completarea numărului de membri ai consiliului de administrație cu administratori provizorii, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor (…). În acest scop, acționarii, inclusiv acționarul -stat, prin autoritatea publică tutelară, vor putea prezenta în adunarea generală a acționarilor, propuneri de candidați”. Și la fel ca edilul Pavăl, și consilierii PNL-USR au mai făcut o dată această propunere și chiar au reușit să încropească o listă cu 12 candidați pentru funcțiile de administratori provizorii la Transurb, pe care au prezentat-o și au supus-o votului în ședința extraordinară din 9 mai. Cum unul dintre consilierii liberali a lipsit de la acea ședință, iar consilierii PSD și cel de la ALDE s-au abținut de la vot, proiectul a fost respins, cu 11 voturi “pentru” și 11 abțineri. Joi, după mai bine de o lună de poticneli și încercări eșuate de a pune mâna pe conducerea Transurb, cele două tabere își vor încorda din nou mușchii, una în fața celeilalte, fiecare cu speranța că a învățat câte ceva din greșelile trecutului.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cica nu e bine la bugetari.
    Poți sa faci prăpădul de pe lume, nu-i nici o problema, posturile sunt asigurate
    Încă mai trebuie niște premii si sporuri, si pagube sa faci e greu, e de munca acolo :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here