spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Puțini vasluieni vaccinați în ultimele 24 de ore. Cum puteți obține Certificatul Covid-19!

spot_imgspot_img
- Advertisement -
PUȚINI… În județul Vaslui, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 146 persoane împotriva COVID-19, din care 52 persoane au fost la rapel.

HAI CU VACCINAREA… În județul Vaslui, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 146 persoane împotriva COVID-19, din care 52 persoane au fost la rapel. „Vaccinarea rămane soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în Romania sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca de pe site-ul: certificat-covid.gov.ro, unde cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID.

Important: certificatul este gratuit; în cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților; timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări; în momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail; la intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate, prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări. Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25. De asemenea, persoanele care nu au acces la internet pot obține certificatul în format letric prin intermediul: primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, a direcției de sănătate public sau al serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

Adeverința de vaccinare poate fi obținută în format electronic

Persoanele care au primit cele două doze de vaccin sau o singură doză în cazul vaccinului produs de Johnson&Johnson, își pot descărca adeverința de vaccinare în format electronic, direct din Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, de pe site-ul https://adulti.renv.ro. După ce se intră pe acest site, se parcurg următorii pași:

Se dă clic pe „OBȚINEȚI ADEVERINȚĂ ELECTRONICĂ DE VACCINARE”; se citesc termenii de utilizare și se bifează că s-a citit, se exprimă consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și se acceptă termenii; se introduce CNP-ul și numărul de telefon declarat inițial (când s-a făcut programarea vaccinării). Pe acest număr de telefon se primește prin SMS un cod; se introduce codul respectiv și se obține adeverința de vaccinare. Fișierul primit (adeverința) este deja semnată electronic de către platformă. Documentul conține ambele date de vaccinare și datele de identificare ale persoanei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. BAI VASLUIENI! VACCINATI-VA IN NUMAR CAT MAI MARE CU TUICOMICINA,VINOMICINA,BEROMICINA SI ALTELE ASEMENEA.FACETI PARANGHELII,MERGETI BULUC LA MARE SI PETRECERI DE TOATE FELURILE. NUMAI ASA SCAPATI DE COVID. SUCCESURI SI SA VA INTALNITI SANATOSI INTR-O ALTA VIATA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.