Radu Mazăre a fost extrădat ilegal din Madagascar în România! Instanţa a dispus să fie retrimis în insula africană

Radu Mazăre a fost extrădat ilegal din Madagascar în România, în luna mai a anului trecut şi trebuie retrimis în insula din estul Africii. Este decizia definitivă luată de Tribunalul Antananarivo după ce fostul primar al Constanţei a atacat în instanţă decizia autorităţilor din Madagascar de a-l repatria, fără o hotărâre judecătorească.

Anul trecut, pe 8 mai, Radu Mazare a fost arestat în Madagascar, la solicitarea autorităţilor române, după ce fostul primar al Constanţei fusese condamnat la 9 ani de închisoare într-un dosar vizând mai multe retrocedări ilegale.

După 10 zile, Mazăre era suit în avion şi trimis autorităţilor din România, pentru ispăşirea pedepsei. La mai bine un an de la acel moment, Tribunalul Antananarivo (capitala statului Madagascar) a decis că operaţiunea de extrădare s-a făcut ilegal, fără să există o decizie a judecătorilor din insulă, iar fostul primar al Constanţei trebuie readus în Madagascar pentru a avea parte de un proces corect.

Instanţa a dispus să fie retrimis în insula africană

Tribunalul Antananarivo a dispus repunerea in siuaţia anterioară extrădării, respectiv aducerea lui Radu Mazare înapoi în Madagascar din închisoarea din România. Hotărârea Tribunalului din Antananarivo a fost pronunţată în 9 octombrie 2020, fiind executorie odată cu comunicarea oficială a actelor către autorităţile române.

Ce spune Radu Mazăre după ce a aflat că se poate întoarce în Madagascar

Aflat în spatele gratiilor, Radu Mazăre a trimis un comunicat, prin intermediul avocatului, prin care explică în detaliu cum a câştigat procesul cu autorităţile malgaşe.

„Documentele care au stat la baza predării-preluării mele au fost două autorizații ale Procurorului de pe lângă Tribunalul din Antananarivo și un ordin de extracție a mea din închisoarea malgașă în vederea predării (Autorizațiile și Ordinul de extracție). …https://www.bzi.ro/radu-mazare-a-fost-extradat-ilegal-din-madagascar-in-romania-instanta-a-dispus-sa-fie-retrimis-in-insula-africana-4046208?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ