Raed Arafat a emis un nou ordin. Ce se întâmplă cu pacienţii care sunt aduşi cu ambulanţele la Primiri-Urgenţe

Raed Arafat a emis un nou ordin. Potrivit documentului, toate „Unităţile de Primiri a Urgenţelor (UPU)/UPU-SMURD Compartimentele de Primiri a Urgenţelor (CPU) au obligaţia de a prelua toţi pacienţii aduşi de către ambulanţele aparţinând serviciilor de ambulanţă publice sau SMURD, indiferent de situaţia locurilor disponibile în secţiile spitalelor de care aparţin”.

Astfel, le este interzis spitalele să restricţioneze accesul ambulanţelor la structurile de primiri urgenţe sau camera de gardă. De asemenea, personalul structurilor de urgenţă are obligaţia să preia pacientul cât mai repede cu putinţă, să-i asigure asistenţa medicală de urgenţă şi să elibereze echipajul de la Ambulanţă în cel mult o oră de la sosirea în UPU sau CPU, spune Hotnews.ro.

Ce reguli sunt prevăzute în document

Art 1 (1) Începând cu data prezentului ordin, toate Unităţile de Primiri a Urgenţelor (UPU)/UPU-SMURD Compartimentele de Primiri a Urgenţelor (CPU) au obligaţia de a prelua toţi pacienţii aduşi de către ambulanţele aparţinând serviciilor de ambulanţă publice sau SMURD, indiferent de situaţia locurilor disponibile în secţiile spitalelor de care aparţin. … https://www.romaniatv.net/raed-arafat-a-emis-un-nou-ordin-ce-se-intampla-cu-pacientii-care-sunt-adusi-cu-ambulantele-la-primiri-urgente_543156.html 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ