22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Raed Arafat, în vizitã cu reprezentantii ONU, în tabãra de refugiati de la Husi!

INSPECTIE… Raed Aradat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgentã, a venit ieri la Husi, în tabãra pentru refugiati,unde s-a întâlnit cu Înaltul Comisar adjunct pentru operatiuni al Agentiei ONU pentru Refugiati (UNHCR), Raouf Mazou. A fost prezent si colonelul Niculae Tãtaru, seful ISU Vaslui, dar si primarul Ioan Ciupilan. Raed Arafat a vrut sã vadã în detaliu conditiile din tabãrã, pe care apoi i le-a prezentat reprezentantului UNHCR si delegatiei sale. Impresia Înaltului Comisar adjunct pentru operatiuni al Agentiei pentru Refugiati, Raouf Mazou, a fost una foarte bunã fatã de organziarea taberei de la Husi, oficialul ONU fiind încântat sã vadã acel spatiu rezervat mamelor si copiilor, în care erau inclusiv jucãrii pentru cei mici. „Noi, împreunã cu ISU Vaslui, ne-am strãduit sã facem lucrurile cât mai bine aici, în tabãrã, sã avem grijã sã fie conditii bune pentru acesti oameni care au fugit pentru a-si salva viata. Am beneficiat de ajutorul Episcopiei Husilor, dar si alte entitãti, precum si oamenii din oras au contribuit cât au putut. Ne bucurãm cã este apreciat efortul”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

„Avem mai multe lucruri care s-au fãcut în ultima perioadã, am crescut capacitatea noastrã si în continuare o crestem, inclusiv UNHCR a venit cu capacitãti de cazare suplimentare pe care le stocheazã în România si la nevoie putem sã le punem dacã este nevoie. Fiecare minister cu competente pe termen mediu si lung pe domeniul refugiatilor, deja au comisii coordonate de la nivelul Cancelariei premierului si care rezolvã aspectele necesare pentru integrarea celor care rãmân în România. Din acest punct de vedere pot sã spun cã pânã acum România prin Guvern, autoritãti locale, societate civilã, cetãteni, autoritãti centrale, toti împreunã au lucrat într-o singurã directie, pentru a sprijini refugiatii care intrã în România”, a sustinut Raed Arafat.

Raed Arafat: „Scenariul mai rãu este cã ar fi posibil sã aparã un nou val si pentru asta continuãm sã fim pregãtiti

„Din momentul în care agresiunea continuã, iar oamenii nu sunt în sigurantã, oricând poate sã aparã un val nou si valul respectiv sã fie al unor oameni mai vulnerabili, mai nevoiasi, care sunt dependenti mai mult de ce trebuie sã oferim noi, asa cã noi mergem pe scenariul cel mai grav. „Scenariul mai rãu este cã ar fi posibil sã aparã un nou val si pentru asta continuãm sã fim pregãtiti, a mai spus seful DSU, Raed Arafat.

Raouf Mazou a apreciat conditiile din tabãra de refugiati de la Husi si grija pentru copiii care au fugit de rãzboiul din Ucraina

Înaltul Comisar adjunct al Natiunilor Unite pentru operatiuni al UNHCR, Raouf Mazou, a precizat cã în urma vizitelor efectuate atât la Husi, cât si la Isaccea si Siret, a constatat cã totul este foarte bine pregãtit, iar în tabere sunt conditii bune pentru primirea refugiatilor. Oficialul ONU a remarcat atentia deosebitã care este acordatã mamelor venite cu copii, întrucât în urma situatiei din Ucraina au fost nevoite sã plece foarte multe femei însotite de copii.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here