spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Raed Arafat: „Revenirea din concedii va duce la creşterea infecţiilor”. Ce restricţii ar putea fi din septembrie

- Advertisement -

Şeful DSU s-a arătat îngrijorat de faptul că, în contextul unei rate reduse a vaccinării, este posibil un nou impact asupra secţiilor de terapie intensivă.

Raed Arafat afirmă că trendul crescător privind infecţiile cu SARS-CoV-2 este de natură a îngrijora, el atrăgând atenţia asupra faptului că există date conform cărora tinerii sunt mai afectaţi de varianta Delta a virusului şi arătând că în România doi tineri fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi, au decedat. „Ce ne face să fim mai îngrijoraţi este faptul că lumea nu s-a înghesuit la vaccinare decât la început, avem un procent important nevaccinat, chiar în pofida faptului că avem vaccin şi este gratuit şi poţi să-l accesezi oricând vrei şi chiar poţi să alegi ce vaccin vrei”, declară medicul.

„Să spunem că nu ne îngrijorează, clar că nu spunem adevărul. Da. Când vezi că încep să crească, când ştii că varianta Delta are un comportament mult mai agresiv, să zicem, că se răspândeşte mult mai uşor, încă studiile nu sunt finalizate, dar se pare că are un efect mai serios la nivel de copii… Nu ştim încă care e procentul, care e impactul, dar ieri vorbeam cu un coleg din Statele Unite şi mi-a spus că în State sunt cam 500 de copii la Terapie Intensivă – bine, erau 50 de milioane de copii, mi-a spus din 50 de milioane nu e mult, dar e un lucru pe care nu l-au văzut până acum. În România avem doi tineri care au decedat la Spitalul Babeş şi îmi pare rău de ei, la 30 de ani au decedat de COVID, i-a anunţat Spitalul Babeş şi amândoi fără comorbidităţi, dar nevaccinaţi. Repet: arma o avem”, a declarat Raed Arafat, la sfârşitul săptămânii trecute. …https://www.romaniatv.net/raed-arafat-revenirea-din-concedii-va-duce-la-cresterea-infectiilor-ce-restrictii-ar-putea-fi-din-septembrie_5721823.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.