spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Rafila: Susțin menținerea școlilor deschise. Consecințele închiderii pe durate lungi s-ar putea să se facă resimțite ani de zile

- Advertisement -

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că susține menținerea școlilor deschise, în special pe perioade cât mai lungi posibil, având în vedere că efectele „închiderii pe durate lungi, și din păcate am trăit acest scenariu în România, s-ar putea să se facă resimțite timp de ani de zile”.

„Sunt un susținător al menținerii școlilor deschise. Sunt și țări care în momentul de față au o incidență înaltă a acestei infecții și mențin școlile deschise. Totdeauna trebuie să pui în balanță impactul asupra sănătății publice, al deschiderii școlilor, apropo de transmisibilitate, dar și impactul asupra sănătății copiilor.

Să nu uităm că sănătatea copiilor acestei generații este responsabilitatea noastră în egală măsură sau poate chiar mai mare cum este legată de impactul asupra sănătății publice.

Una este să închizi școlile pentru perioade scurte de timp, altceva este să le ții luni de zile închise și să afectezi nu numai procesul de învățământ, ci și sănătatea copiilor, modul în care ei se dezvoltă din punct de vedere fizic, psihic…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/rafila-sustin-mentinerea-scolilor-deschise-consecintele-inchiderii-pe-durate-lungi-s-ar-putea-sa-se-faca-resimtite-ani-de-zile-1785329

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.