30.5 C
Vaslui
04-iul.-2022

Rafila: “Următorul val de COVID-19 nu va avea impact asupra sănătății publice”

FĂRĂ PERICOL… Specialiștii spun că vor mai apărea îmbolnăviri de COVID 19, poate chiar un mic val, dar care nu va avea impact asupra sănătății publice și asupra capacității de apărare a asistenței medicale.

RELAXARE… Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că infecția cu noul coronavirus se transformă încet într-o viroză sezonieră și, dacă va mai exista un nou val, el nu va pune probleme.

„Eu am evitat să fiu tranșant, nu pentru că nu-mi place să fie tranșant, ci pentru că biologia este o știință și o chestiune care este în continuă evoluție. Opinia mea în momentul de față este că vor mai apărea îmbolnăviri, poate chiar un mic val, cum spuneți dumneavoastră, dar care nu va avea impact asupra sănătății publice și asupra capacității de apărare a asistenței medicale. Dar asta nu înseamnă că în anumite zone sau anumite populații vulnerabile care nu au fost protejate prin vaccinare nu vor fi la risc. Deci încet, încet, această infecție se transformă într-o viroză sezonieră și dacă va exista un nou val, el nu va pune probleme, mai ales că acum avem experiență, suntem organizați și am dezvoltat serviciile ambulatorii care previn supraâncărcarea spitalelor, a unităților de primiri urgențe”, a declarat, într-o conferință de presă, Alexandru Rafila. Soluția, a continuat ministrul, nu este să se transporte toți pacienții la UPU, ci să se găsească resurse, să se investigheze și să se trateze în ambulatoriu, pentru că altfel se „colmatează” asistența medicală spitalicească pentru alte categorii de oameni care au nevoie de îngrijiri.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here