spot_imgspot_img
spot_img
3.1 C
Vaslui
06-dec.-2023

Raluca Turcan anunţă care va fi salariul minim pe economie: „Am pregătit o formulă predictibilă de majorare”

- Advertisement -

Ministrul Muncii a declarat că există o formulă pentru majorarea salariului minim, precizând că îşi doreşte un dialog cu sindicatele şi patronatele pe această temă.

Raluca Turcan a dezvăluit, joi seară, cum o să arate salariul minim pe economie la începutul anului următor, după ce miercuri a declarat că acesta este mic şi că trebuie să crească.

„Pentru prima dată, la finalul anului 2019 am pregătit, printr-o hotărâre de Guvern, o formulă predictibilă de majorare a salariului minim ancorat în câţiva indicatori. Anul acesta am aplicat aceeaşi formulă şi nivelul de 2.300 de lei a rezultat din urmărirea acestei formule şi îmi doresc ca după ce se termină concediile şi sindicatele şi patronatele să vină la Ministerul Muncii să începem din nou această discuţie şi să nu ne axăm doar pe cum o să arate salariul minim la începutul anului viitor, ci să încercăm să o proiectăm pe câţiva ani, astfel încât şi în contextul dezbaterilor europene să ştim exact cu cât şi cum va creşte salariul minim”, a declarat ministrul Muncii la Antena 3.

Ministrul a subliniat că sunt 1,6 milioane de persoane care figurează cu salariul minim.

„La noi figurează aproximativ 1,6 milioane de persoane plătite cu salariul minim. Aici vorbim de trei tipuri de salariu minim pentru că vorbim de trei tituri, studii medii, superioare şi salariul minim din construcţii. Din nefericire, ne confruntăm cu un fenomen cu două valenţe: muncă sub declarată, adică oamenii declară în contracte de obicei salariul minim, dar mai beneficiază şi de alte sporuri şi beneficii ceea ce îi afectează pe termen lung la pensii pentru că nu au contributivitate la sistemul de pensii şi mai grav este munca la negru”, a declarat Turcan. …https://www.romaniatv.net/raluca-turcan-anunta-care-va-fi-salariul-minim-pe-economie-am-pregatit-o-formula-predictibila-de-majorare_5750458.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.