spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Bani pentru Ramona Mocanu

- Advertisement -

MUZEUL JUDETEAN, FABRICÃ DE MULS BANI PUBLICI!

RECORD…Relatiile de partid ale directorului Muzeului Judetean, Ramona Mocanu, si apropierea sa de conducerea Consiliului Judetean încep sã dea roade. O demonstreazã bugetul-gigant al acestei institutii, pentru anul 2015. Fatã de 1,2 milioane lei, cât a primit anul trecut, pentru anul în curs se pregãteste un buget de aproape 3 milioane de lei, cum nu a fost niciodatã în istoria institutiei. Conform unor surse din interior, lui Ramona, cu sprijinul conducerii CJ Vaslui, i s-au pregãtit bugete de sute de mii de lei pentru schimbarea geamurilor, repararea fatadei sau cumpãrarea unei masini Dacia Duster, pentru cã preoteasa de la Osesti s-a învãtat cu masinile de teren (conduce, mândrã tare, o masinã de teren pe care a dat în jur de 20.000 de euro, iar acum si-ar dori sã strice si masina institutiei). Pânã si douã busturi ale lui Mihai Eminescu vor costa institutia bani grei: 100.000 de lei, adicã 25.000 de euro!

Preoteasa de la Osesti a dat lovitura, cu proiectul de buget al institutiei pe anul în curs. Conform unor surse demne de încredere, prezenta Ramonei Mocanu în birourile conducerii CJ Vaslui, zilnic, începe sã dea roade, iar banii vor curge gârlã în conturile unor firme de partid, care se vor implica în licitatiile din jurul acestei institutii. Dacã, anul trecut, bugetul Muzeului Judetean a ajuns la 1,21 milioane lei, pentru 2015 s-a pregãtit un buget fantastic pentru Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”, condus de prof. dr. Mocanu. Desi nu stie cã pe 10 ianuarie 1475, la Podu Înalt, Stefan cel Mare repurta o victorie despre care avea sã vuiascã toatã Europa, coana preoteasã a gândit cã e mai profitabil sã stai zi de zi în sediul Consiliului Judetean, cã doar de aici vine “lumina”… Nici mai mult, nici mai putin, proiectul de buget al Muzeului Judetean pe 2015 se dubleazã fatã de anul 2014 si ajunge la aproape 3 milioane de lei, un buget cum nu a fost vreodatã în istoria acestei institutii. Dacã, anul trecut, cheltuielile cu salariile si alte chestii interne ajungeau la 780.000 lei, anul acesta vor creste în mod uluitor la aproape 1 milion de lei, desi nu a crescut numãrul de angajati în mod semnificativ. Peste 200.000 de lei se vor duce pe modernizarea geamurilor, 200.000 de lei pe înlocuirea unor instalatii sau reparatiile la o serie de sãli sau 100.000 pe reparatia fatadei.

Preoteasa vrea si Dacia Duster, din patriotism. CJ Vaslui îi “dãruieste” 100.000 de lei pentru masinã!

Sunt si o serie de elemente ciudate în proiectul de buget al Muzeului Judetean. Astfel, prof. dr. Mocanu si-ar dori si o masinã de teren, ca masinã de serviciu, pentru cã s-a sãturat sã meargã cu masina proprietate (o Toyota de 20.000 de euro) pe la tot felul de evenimente din judet. Pentru asta, conducerea CJ Vaslui i-ar fi aprobat, spun sursele noastre, suma de 100.000 de lei pentru achizitia unui Duster, adicã în jur de 25.000 de euro, pretul pentru vârful de gamã al masinilor de teren de la Dacia (cu scaune de piele si tot felul de echipamente electronice, desigur). Cã banii vor curge peste mãsurã peste muzeu, iar de acolo se vor îndestula multe guri ne demonstreazã si preconizatele cheltuieli cu achizitia unor bunuri la muzeu. Douã busturi ale marelui poet Mihai Eminescu ar urma sã coste bugetul judetului o sumã foarte mare, 100.000 de lei, însã când vine vorba de Ramona Mocanu se pare cã nicio cheltuialã nu e prea micã. Si sistemele de iluminare si cele de securitate vor mai “înghiti” 100.000 de lei. Cei mai multi bani, 600.000 de lei, vor merge în conturile firmei care va câstiga reparatia acoperisului la muzeu. Nu au fost uitate nici dezumidificatoarele. 11.500 de lei vor costa bugetul judetului douã astfel de instalatii, sumã extrem de micã, în raport cu restul cheltuielilor.

Si-a bãgat coada si “salariatul” Solomon în bugetul institutiei unde lucreazã?

Sã nu uitãm, în tot acest vârtej de cifre, de un personaj politic important, presedinte executiv al PSD, omul de bazã al presedintelui Dumitru Buzatu. Deputatul Adrian Solomon s-a gândit sã se punã la adãpost de “intemperiile” politice, asa cã si-a luat un job cãldut, tocmai la Vaslui, în subordinea coanei preotese. Cu câteva zile înainte de anul nou 2015, Solomon a participat la un concurs organizat la Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”, cu preoteasa de la Osesti pe post de mare sefã, concurs pe care l-a trecut cu brio, devenind muzeograf cu acte în regulã. Pentru un salariu de aproape 1.000 de lei, deputatul ar fi de acord sã vinã în Vaslui, sã se ocupe de soarta muzeului judetean, desi planul sãu este cu bãtaie mare, fiind preocupat sã intre în locul actualului director, prof. dr. Ramona Mocanu. “Este adevãrat, am câstigat concursul de muzeograf. Am vãzut si eu un anunt pe usa Muzeului Judetean, era nevoie de un muncitor calificat si un muzeograf, asa cã mi-am spus sã-mi încerc norocul. M-am prezentat la concurs si am câstigat, dar m-am suspendat, pentru cã sunt parlamentar. Când poporul îmi va spune <<Du-te acasã!>>, am sã fac si meseria asta, desi recunosc cã nu am practicat-o niciodatã pânã acum”, recunoaste deputatul bârlãdean. Acum, când se aude de un buget de aproape 3 milioane de lei, cât bugetul a 2-3 comune mai mici, se pune întrebarea dacã nu cumva a intervenit si Solomon în alocarea bugetarã de la noul sãu loc de muncã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.