10.3 C
Vaslui
02-apr.-2023

Rapiţa, planta salvatoare care a sfidat seceta şi care poate înlocui cu succes floarea-soarelui

- Advertisement -

Agricultorii din judeţul Iaşi care au pariat pe rapiţă au câştigat. Nu doar că producţia este şi cu 20 la sută mai mare decât anul trecut, dar preţul la tonă a crescut spectaculos. Mai mult decât atât, specialiştii spun că rapiţa este, fără doar şi poate, o alternativă la floarea-soarelui, afectată de arşiţă.

Ieşeanul Ionuţ Rusu se numără printre fermierii care au mizat pe rapiţă şi care acum culege roadele, la propriu. Tânărul agricultor a însămânţat în toamnă 60 de hectare de teren doar cu rapiţă.

După ce a tras o sperietură cu seceta, acum se aşteaptă la o producţie cu cel puţin 15-20 la sută mai mare decât anul trecut.

„Arată ok. Tocmai pentru că a fost o cultură semănată anul trecut: a avut un pic de apă, în iarnă a fost puţină zăpadă, puţine precipitaţii în primăvară, dar cât de cât s-a făcut, dar a fost coaptă forţat, observăm băţul este verde. Se desface foarte bine”, explică ieşeanul Ionuţ Rusu, agricultor.    Şi specialiştii de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi confirmă rezistenţa rapiţei la secetă.

Citeste mai mult: adev.ro/renjir

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.