Rareș Trufea, în marea finală “Românii au talent”: “Nici acum nu-mi vine să cred. E momentul vieții mele din punct de vedere muzical”

MODEST ȘI TALENTAT… Publicul l-a votat în număr mare pe vasluianul Rareș Trufea și l-a trimis, astfel, în marea finală a concursului, alături de alți patru concurenți.

BRAVO… Vasluianul Rareș Trufea a impresionat, din nou, la “Românii au talent”. Publicul l-a votat în număr mare și l-a trimis, astfel, în marea finală a concursului, alături de alți patru concurenți: Duo Turkeev, Daria Batschi-Beleca, GIM și Ana Maria Mărgean. Imediat după semifinala de vineri seara, acesta a povestit cum a primit vestea intrării în finală și ce gânduri are vizavi de aceasta: “Sunt foarte bucuros. Nici acum nu-mi vine să cred ce am realizat. Eu speram să am un moment așa cum îmi doream, dar când am văzut că a fost peste așteptările mele, am rămas uimit. Nu-mi vine să cred că sunt în finală, credeți-mă, nu am cuvinte. E momentul vieții mele din punct de vedere muzical. Nu vreau neapărat să câștig, vreau doar să am un moment așa cum îmi doresc, să nu fiu dezamăgit de mine, să nu mă fac de râs. Dacă aș câștiga, ar fi ceva extraordinar, dar nu vreau să mă gândesc deloc. Nici la semifinală nu m-am gândit că voi trece în finală, dar uite că s-a întâmplat. Până la urmă nu contează premiul, cât contează experiența pe care am trăit-o aici. Vreau să le mulțumesc mult tuturor celor care m-au votat, apreciez foarte mult că au fost alături de mine”, a povestit Rareș Trufea.

Rareș Trufea a fost însoțit la București de tatăl său, Ionel Trufea, însă un sprijin important l-a avut și din partea mamei sale, plecată la muncă în străinătate. Chiar dacă nu a putut fi alături fizic de el, aceasta i-a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare: “Nici nu știu cum să-ți mulțumesc pentru tot ceea ce tu faci. Îmi găsesc greu cuvintele acum. Ești o minune în viața mea, ești exact așa cum mi-am dorit să fii. Felicitări, copil minunat! Te iubesc enorm și tu știi asta. Iartă-mă că nu sunt acolo să te strâng în brațe și să-ți spun cât de mândră sunt de tine. Te iubesc, prințul meu! Mulțumesc tuturor celor care l-ați votat pe Rareș, mulțumesc pentru cuvintele frumoase adresate lui și pentru încurajări! Sunteți minunați și vă îmbrățișez pe fiecare în parte!”.

Alexandra Dinu, despre Rareș Trufea: “Ești printre cântăreții mei preferați”

Momentul artistic susținut de Rareș a fost apreciat nu doar de public, ci și de membrii juriului. Andra a spus: “muzică, emoție, fericire, într-un cuvânt – Rareș“. Apoi, Alexandra Dinu a adăugat: “Rareș, în cazul tău, patru de “DA” ar fi fost prea puțin, astfel că Golden Buzz-ul (primit în audiții) a venit firesc. Ești un artist desăvârșit, un om modest, cu picioarele pe pământ. Așa te-ai prezentat în concurs și așa sper eu că vei rămâne cu cât vei fi mai mare ca artist. Cât despre scenografie, arată ca o seară de a mea preferată. Ești printre cântăreții mei preferați”. Momentul lui Rareș a fost apreciat și de Florin Călinescu, care a spus “apropo de scenografie, într-adevăr, mie mi-a sugerat a fi o casă bântuită, dar bântuită de talent. Bravo!”. Nu în ultimul rând, Andi l-a descris astfel pe Rareș: “dacă un băiat cu chitară cucerește inimi, ei bine, tu, Rareș, cu pianul, faci de-a dreptul ravagii. Asta e concluzia mea”.

Povestea lui Rares Trufea, tânărul de Golden Buzz care a impresionat la Românii au talent

Rareș provine dintr-o familie de muzicanti din Vaslui, tatăl său, Ionel Trufea, este un cunoscut solist vocal, membru al Orchestrei Rapsodia Vasluiului. De la el a mostenit talentul muzical, însă cea care i l-a slefuit este profesoara Galina Parfeni. A început să se pregătească cu ea la vârsta de 6 ani, iar câtiva ani mai târziu începea să obtină deja numeroase premii. Cel mai important rămâne, însă, marele premiu la Concursul National de Pian “Carl Czerny”. “Este foarte apreciat, este unul dintre cei mai buni pianiști din zona Moldova și nu exagerez, pentru că e foarte bun, foarte puternic, muncitor și are lucrări foarte complicate”, ne-a declarat profesoara Galina Parfene. Acum, Rareș este elev la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra Neamt. ”În clasa a IX-a am mers la Liceul de Arte  la îndrumarea profesoarei mele Galina Parfeni. Îi multumesc din suflet, îmi este ca o a doua mamă. M-a dus la alte două doamne profesoare exceptionale, doamna Horghidan și doamna Spiridon, care mă îndrumă foarte frumos pe acest drum. Fac pian cu domniile sale și alcătuim un proiect extraordinar de viitor”, a povestit Rareș.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ