Răsturnare de situaţie în cazul dispariţiei unei românce din Spania. Presupusul ucigaş îi cere o mică avere fratelui victimei

Sergio Ruiz, iubitul Danei Leonte, e fost considerat principalul suspect în moartea româncei şi a fost arestat în urmă cu un an. El a petrecut aproape un an în spatele gratiilor, dar în cele din urmă a fost eliberat pe cauţiune, iar acum se răzbună pe cei care l-au acuzat de crimă. Dana Leonte, o româncă stabilită în oraşul Arenas din Malaga, nu a mai fost văzută de pe 12 iunie 2019, iar prietenii şi rudele sale susţin că fostul ei iubit, Sergio Ruiz, nu ar fi străin de dispariţia ei. De altfel, principalul suspect în acest caz este chiar Ruiz.   Cei doi aveau împreună o fetiţă de 10 luni, însă rudele şi prietenii Danei spun că relaţia lor se deteriorase şi că tânăra s-ar fi plâns în repetate rânduri de comportamentul iubitului său, care ar fi devenit violent. Astfel, bărbatul a fost inclus de la bun început pe lista principalilor suspecţi, iar după câteva luni a fost arestat, pe data de 28 septembrie.

Probele îl incriminează   Potrivit El Pais, anchetatorii ar fi descoperit mai multe probe care îl incriminau pe spaniol. Astfel, în casa în care cei doi locuiau, poliţiştii au găsit pe scări pete de sânge, care, în urma analizelor ADN, s-au dovedit a fi ale Danei. Alte pete de sânge au fost găsite şi în portbagajul maşinii lui Sergio Ruiz.

Şi tot El Pais a citat surse apropiate anchetei care au informat că pe un câmp a fost descoperit un fragment de femur uman şi că testele ADN ar fi stabilit că osul îi aparţine lui Danei. Numai că această variantă a fost între timp infirmată. Potrivit presei spaniole, medicii legişti au raportat că, în realitate, osul găsit nu ar fi uman, ceea ce contrazice varianta anterioară.

Printre martorii care au făcut declaraţii care îl incriminează pe spaniol se numără proprietarul casei în care locuia cuplul, bona şi mai mulţi prieteni comuni.   Dacă proprietarul casei a dezvăluit că românca i s-a plâns că este abuzată de partenerul ei, bona a vorbit despre momentul dispariţiei Danei. Ana Isabela Rodriguez le-a declarat poliţiştilor că în ziua dispariţiei, la data de 12 iunie 2019, a fost sunată de Dana, care i-a zis să se întâlnească la ora 20.00, pentru a-i da salariul. Numai că românca nu a mai ajuns la întâlnire, iar după aproape o oră i-a trimis un nou mesaj în care se scuza şi îi spunea că i-a fost spartă casa de hoţi, a scris El Mundo.

Mai mult, Dana ar fi scris că nu mai ajunge la ea să o ia pe fetiţă şi că în locul ei va veni Sergio. Însă ceea ce a surprins-o pe femeie cel mai mult a fost faptul că rândurile erau pline de greşeli gramaticale pe care românca nu le-ar fi făcut niciodată.   În acelaşi timp, şeful lui Sergio Ruiz a declarat că bărbatul ar fi plecat mai repede de la muncă în acea zi fatidică. El ar fi cerut să iasă la 18.00 şi nu la 19.30. Acesta s-ar fi plâns că fetiţa sa simte rău şi că partenera lui e de negăsit. Însă spaniolul le-a spus anchetatorilor că a fost la muncă şi că a avut o zi normală, fără să amintească faptul că s-ar fi învoit să iasă mai devreme.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/locale/cluj-napoca/rasturnare-situatie-cazul-disparitiei-romance-spania-presupusul-ucigas-cere-mica-avere-fratelui-victimei-1_604f6e465163ec4271eb940b/index.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ