Ratã de infectare record într-o localitate din judetul Vaslui

MÃSURI…În localitatea Bogdãnita din judetul Vaslui, rata de infectare cu noul coronavirus a depãsit 5 cazuri la mia de locuitori, potrivit Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui. Autoritãtile locale au luat o serie de mãsuri si încearcã sã opreascã rãspândirea virusului în rândul populatiei.

Luni, în judetul Vaslui au fost raportate 58 de noi cazuri de coronavirus, iar la nivelul judetului rata de infectare este de 2,07 la mia de locuitori. Însã, în localitatea Bogdãnita, rata de incidentã a ajuns la 5,14 cazuri la mia de locuitori, anuntã Directia de Sãnãtate Publicã. Cifrele sunt în crestere fatã de acum câteva zile. Comunele Ciocani (4,06 cazuri la mia de locuitori) si Suletea (3,48 cazuri la mia de locuitori) se aflã, de asemenea, în scenariul rosu de actiune, autoritãtile luând mai multe mãsuri pentru prevenirea rãspândirii virusului. Astfel, “pentru localitãtile din judetul Vaslui, prevãzute în anexa nr. 2 a hotãrârii nr. 75, în care rata incidentei cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 24 noiembrie 2020, ora 00:00 si pânã la data de 07 decembrie 2020, ora 00:00, se instituie urmãtoarele mãsuri:

  1. interzicerea organizãrii si desfãsurãrii activitãtii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotãrârea de Guvern nr. 967/2020.
  2. interzicerea organizãrii si desfãsurãrii spectacolelor de tipul drive-in si organizãrii si desfãsurãrii în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotãrârea de Guvern nr. 967/2020.
  3. interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici care desfãsoarã activitãti de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bãuturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, în interiorul clãdirilor. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bãuturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consumã în spatiile respective, conform art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la Hotãrârea de Guvern nr. 967/2020.
  4. interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici care desfãsoarã activitãti în spatiile publice închise care au un acoperis, plafon sau tavan si care sunt delimitate de cel putin 2 pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotãrârea de Guvern nr. 967/2020.
  5. desfãsurarea activitãtii restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitãti de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unitãti. Se permite prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bãuturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consumã în spatiile respective, conform art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotãrârea de Guvern nr. 967/2020.
  6. interzicerea activitãtii cu publicul a operatorilor economici licentiati în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotãrârea de Guvern nr. 967/2020.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ