Rată de infectare record într-o localitate din județul Vaslui

În localitatea Bogdănița din județul Vaslui rata de infectare cu noul coronavirus a depășit 5 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Autoritățile locale au luat o serie de măsuri și încearcă să oprească răspândirea virusului în rândul populației.

Luni, în județul Vaslui au fost raportate 58 de noi cazuri de coronavirus, iar la nivelul județului rata de infectare este de 2,07 la mia de locuitori. Însă în localitatea Bogdănița rata de incidență a ajuns la 5,14 cazuri la mia de locuitori, anunță Direcția de Sănătate Publică. Cifrele sunt în creștere față de acum câteva zile. Comunele Ciocani (4,06 cazuri la mia de locuitori) și Șuletea (3,48 cazuri la mia de locuitori) se află, de asemenea, în scenariul roșu de acțiune, autoritățile luând mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului.

Astfel, “pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 2 a hotărârii nr. 75, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3‰ de locuitori, începând cu data de 24 noiembrie 2020, ora 00:00 și până la data de 07 decembrie 2020, ora 00:00, se instituie următoarele măsuri:

  1. interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.
  2. interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.
  3. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.
  4. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.
  5. desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.
  6. interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, conform art. 10 pct. 2 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 967/2020.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ