31.1 C
Vaslui
01-iul.-2022

Rata incidenței Covid, sub 0,5 în județ! Se redeschide gradual spitalul bârlădean pentru pacienții non covid! (GRAFIC, DOCUMENT)

NORMALITATE… Județul Vaslui este 100% în zona verde, toate cele 86 de UAT-uri au rata cuprinsă între 0 și 1,68 la mia de locuitori.

VEȘTI EXCELENTE… În continuare, județul Vaslui are o scădere constantă a cazurilor de Covid-19, incidența ajungând la 0,42 /1000 de locuitori și un număr de 10 de infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Avem acum 35 de UAT-uri libere de Covid-19, având zero cazuri. Județul Vaslui este 100% în zona verde, toate cele 86 de UAT-uri care compun județul au rata cuprinsă între 0 și 1,68 la mia de locuitori. Zilnic sunt scăderi ale ratei incidenței, semn că vaccinarea este eficientă! Mai mult, Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad se va redeschis gradual și pacienților non-COVID. Sunt șapte paturi din cele 21 din ATI Reanimare, alocate pacienților non-COVID care vor suferi intervenții chirurgicale. „Există circuite separate care permit tratarea celor două categorii de pacienți în secția Chirurgie. Deocamdată sunt redeschise toate secțiile chirurgicale, urmând în scurt timp să se redeschidă Secția Medicală și apoi, pe rând celelalte secții, în funcție de rata incidenței și a numărului de cazuri”, a precizat managerul spitalului, Daniela Rusu.

Pe 6 decembrie, rata incidenței cumultative pe tot județul a ajuns la 0,42/1000 de locuitori, au fost înregistrate doar 10 cazuri noi și nicio persoană nu a fost reconfirmată pozitiv la retestare. În cursul zilei de 5 decembrie s-au înregistrat două decese ca urmare a infecției cu Covid – 19. A scăzut drastic și numărul internărilor în spitalele din Bârlad și Vaslui, privind epidemia de Covid-19 din valul 4. Sunt 51 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față, din care 47 pe secții și 4 în ATI și 30 de persoane internate în Spitalul Vaslui, dintre care 23 pe secții și 2 în ATI. DSP Vaslui mai are în evidență și 140 de persoane pozitive la domiciliu.

Spitalul bârlădean reia internările pentru persoanele non Covid

În astfel de condiții, în cel mai scurt timp se va redeschide complet Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad și pentru cazurile non Covid, urmând a fi alocate 444 de paturi, conform planului înaintat la DSP, pentru pacienții non Covid. Momentan, sunt redeschise toate secțiile chirurgicale, fiind alocate și 7 paturi la ATI Reanimare pentru cei operați. În cel mai scurt timp se va redeschide complet și Secția Medicală, urmând pe rând Spitalul nou (monoblocul) unde deja toată secția Oncologie este non Covid, iar în curând și secțiile de Neurologie, Dermatologie, ORL, Oftalmologie, vor deveni non Covid.

DSP Vaslui recomandă vaccinarea imediată pentru prevenirea unui alt val de Covid!

Referitor la situația epidemiologică prezentă în județul Vaslui, privind evoluția campaniei de vaccinare, DSP Vaslui comunică populației că, până pe 03.12.2021, la nivelul județului au fost utilizate 206.137 doze de vaccin pentru imunizarea cetățenilor din județ (108.358 doze pentru prima administrare, 76.853 pentru doza 2 și 20.926 pentru doza 3). De la începutul acestui an, pe teritoriul județului Vaslui, au fost testate 41859 persoane, din care 23.059 persoane prin test rapid antigenic și 18800 persoane prin test RT – PCR standard. În urma acestor testări, până în prezent au fost confirmate 18.939 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), 22.450 persoane au avut rezultat negativ, 465 persoane au avut rezultat echivoc și 5 persoane au avut rezultat invalid. În ultimele 24 de ore au fost testate 63 persoane, din care 10 persoane au fost depistate pozitiv cu SARS – CoV -2 (COVID – 19) și 53 persoane au avut un rezultat negativ. În prezent, în județul Vaslui sunt 221 cazuri active de coronavirus.

„Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare, se reduce considerabil riscul de deces. Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID-19″, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Datorită doamnei manager numit Rusu a scăzut rata incidenței și numărul de cazuri! Felicitări și pentru circuitele separate (Serios? Separate printr-un culoar pe care o femeie de serviciu îl spală toată ziua cu un mop?) Cred ca o sa vin sa ma operez!
    Doamna Rusu, nu aveți purtător de cuvânt? Ce va tot dați cu părerea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here