15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Rata incidenței Covid sub 1 în județ! Nici un deces raportat! Spitalul din Bârlad a reluat operațiile la persoanele non Covid! (GRAFIC, DOCUMENT)

VEȘTI EXCELENTE… În continuare, județul Vaslui are o scădere drastică a cazurilor de Covid 19, incidența ajungând astăzi la 0,95 /1000 de locuitori și un număr de 21 de infectări cu SARS CoV 2 depistate în ultimele 24 de ore. Avem acum opt comune și anume Ciocani, Costești, Crețești, Dănești, Ibănești, Pădureni, Pușcași și Tanacu libere de Covid 19, având zero cazuri. Județul Vaslui are în zona verde peste 80% dintre UAT-uri, mai precis 74 din cele 86 care compun județul, cu rata cuprinsă între 0 și 2 la mia de locuitori. Zilnic sunt scăderi ale ratei incidenței, semn că vaccinarea este eficientă! Mai mult, Secția chirurgie din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad s-a deschis începând de pe 27 noiembrie și pacienților non-COVID. Sunt șapte paturi din cele 21 din ATI Reanimare, alocate pacienților non-COVID care vor suferi intervenții chirurgicale. “Există circuite separate care permit tratarea celor două categorii de pacienți în secția Chirurgie”, a precizat managerul spitalului, Daniela Rusu.

Pe 27 noiembrie rata incidenței cumultative pe tot județul a ajuns la 0,95/1000 de locuitori, au fost înregistrate doar 21 cazuri noi și doar 8 persoane au fost reconfirmate pozitiv la retestare. În cursul zilei de joi, 26 noiembrie, nu s-a înregistrat nici o persoană decedată ca urmare a infecției cu Covid – 19. A scăzut drastic și numărul internărilor în spitalele din Bârlad și Vaslui, privind epidemia de Covid 19, din valul 4. Sunt 87 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față din care 76 pe secții și 11 în ATI și 48 de persoane internate în Spitalul Vaslui din care 42 pe secții și 6 în ATI. 360 de persoane pozitive mai sunt monitorizate la domiciliu. Cea mai ridicată rată a incidenței cumulative de 8,14/1000 de locuitori, se află în în comuna Blăgești, care are înregistrate 10 cazuri pozitivate în ultimele 14 zile, rata fiind în continuare cea mai ridicată din Moldova.

Vaccinarea recomandată pentru eradicarea pandemiei

În vederea creșterii gradului de vaccinare și protejării populației de virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Vaslui se vor organiza caravane mobile de vaccinare anti-COVID-19, în perioada 29.11.2021 – 03.12.2021, cu următorul program:

 • 29.11.2021 – comuna Epureni
 • 02.12.2021 – comuna Fruntișeni și comuna Găgești
 • 03.12.2021 – comuna Dragomirești și comuna Bunești-Averești

„Precizăm că nu este necesară programarea, vaccinarea se face pe loc, în baza prezentării cărții de identitate sau a pașaportului. În acest context, invităm populația din aceste localități să beneficieze de vaccinare anti- COVID-19, întrucât vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni repede la o viață normală.”, a menționat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Situația vaccinărilor în județ

Referitor la situaţia epidemiologică prezentă în judeţul Vaslui, privind evoluţia campaniei de vaccinare, DSP Vaslui comunică populaţiei că pe data de 26 noiembrie au fost vaccinate 1143 persoane. Menționăm că 335 persoane au primit doza 1, 453 persoane au primit doza 2 și 355 persoane doza 3. În ultimele 24 de ore au fost testate 73 persoane, din care 21 persoane au fost depistate pozitiv cu SARS – CoV 2 (COVID – 19) și 52 persoane au avut un rezultat negativ. În prezent, în județul Vaslui sunt 495 cazuri active de coronavirus.

Vaccinarea cu Pfizer, recomandată copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Pentru susținerea ritmului de vaccinare și atingerea indicelui de imunizare necesar limitării pandemiei COVID-19, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Astfel, în urma finalizării evaluării datelor științifice, a fost emisă recomandarea potrivit căreia raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2. Reglementările menționate se bazează pe studiile de siguranță și recomandările care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării vaccinului Pfizer împotriva COVID-19.

„La copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, doza de Comirnaty va fi mai mică decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Potrivit CHMP, vaccinul pentru copii ar putea fi disponibil după data de 20 decembrie a.c. Ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile. Facem precizarea că CNCAV manifestă preocupare pentru pregătirea cabinetelor de vaccinare, optimizarea platformei de programare și a Registrului Electronic Național de Vaccinare (RENV). Totodată, vor fi elaborate procedurile și instrucțiunile necesare, astfel încât procesul de vaccinare în rândul celor mici să se deruleze într-un mediu favorabil și sigur, iar opinia publică va fi informată în timp util asupra datei la care acest proces va debuta în România. Premergător, pentru a veni în întâmpinarea populației, în perioada următoare vor fi organizate evenimente de informare care să ofere răspunsurile necesare la principalele preocupări și întrebări primite din partea publicului larg.”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui

Reamintim că:

 • Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.
 • Vaccinurile pot preveni apariția unor noi variante ale virusului SARS-CoV-2;
 • Vaccinurile reduc semnificativ riscul de boală severă și limitează răspândirea virusului;
 • Vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;
 • Vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;
 • Vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principalele căi de a limita efectele pandemiei.
 • Direcția de Sănătate Publică Vaslui susține și recomandă vaccinarea. Încurajăm populația să se imunizeze prin vaccinare, astfel încât vom limita răspândirea cu COVID – 19.
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Doamna Cezara, bine ca n-au văzut olimpicii la romană din spitalul bârlădean care chiar conduc acest spital ca “nici un decedat” ați scris dezlegat.
  Doamna Rusu, nicio intervenție?
  Ca datorită ei nu s-a înregistrat niciun deces, datorită controalelor inopinate efectuate.
  Inopinat se zice, nu inopinant.
  Cum V-am mai spus, apreciez ca nu i-ați mai pus foto in medalion! Cred ca mu și-a dat acordul! Chiar așa, nu suntem la matrimoniale.
  Doamna Rusu, lasă-ne, lasă-neeee!
  Știu ca o sa plecați, mai ales ca n-ați ocupat postul prin vreun concurs! Bine, mai sunt prin spital multe funcții ocupate prin delegări succesive ilegale, dar asta-i situația! Ați asistat pasiv la debandada din spital…
  In alta ordine de idei, chiar dacă n-o sa mai fiti la acest spital, oriunde veți fi, nu mai confundați niciodată publicul cu privatul! Toți angajații spitalului au drepturi, la fel și cei de la privat! Ce dacă veniți din privat, ați venit de la vreo societate înființata de dumneavoastră, listata la nu știu ce bursa?
  Ați fost in slujba patronului, aici sunteți in slujba cetățeanului!
  “Statul sunt eu”, celebra expresie care i-ar fi atribuita lui Ludovic al XIV-lea, se aplica odată…
  Cred ca am scris corect gramatical, in caz contrar îmi asum greselile, doar atât, sa nu ma certați! Este adevărat ca n-am fost olimpic la romană. Am participat prin gimnaziu, dar simplul fapt ca am participat la o olimpiada de genul…. Sa fim serioși, divaghez cam mult!
  Același prieten care va stimeaza și se semnează mai jos!
  Sa nu ma căutați, sunt căsătorit și-mi iubesc soția!

 2. Uite acum trebuie introdusa testarea obligatorie a tuturor persoanelor ca cele infectate sa fie izolate. Nu prin certificate verzi că majoritatea sunt false, sunt vaccinări fictive adeverințe false si nu putem limita virusul.

 3. Ministerul ministerului! Inxhide sputalul! Deschide spuitalul! Cine sa ca mai inrelwaga? DSP ii diar in CWR de personalul meficsl subdimensiinat si epuizat!Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here