6.9 C
Vaslui
10-dec.-2022

Rătăciţi în beznă, fără lanternă, printre marii pereţi de stâncă din Ceahlău. O aplicaţie de telefon a contat enorm

- Advertisement -

Un turist din Bucureşti şi fiica au avut o experienţă deloc plăcută pe Ceahlău, rătăcindu-se în zona marilor pereţi de stâncă. Salvamontiştii nu-şi închipuie cum au ajuns acolo.

În noaptea de 26 spre 27 iulie 2022, alarma la Salvamont Neamţ s-a dat în jurul orei 22.00. De ajutor aveau nevoie un bucureştean de 49 de ani şi fiica sa de 12 ani, care se rătăciseră în preajma marilor pereţi de stâncă, locurile respective fiind extrem de periculoase.

Erau deasupra unor prăpăstii de sute de metri. Nu au putut preciza cum au ajuns acolo, ulterior nici salvatorilor montani nevenindu-le să creadă unde erau bucureştenii.  Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, a declarat că în acea zonă chiar ei, salvamontiştii, pot înainta cam 1 kilometru pe oră, din cauza stâncilor şi a doborâturilor de copaci.

„Când au deviat de la traseu şi cum au ajuns în zona marilor pereţi e destul de greu de explicat, dat fiind faptul că adultul a fost de la începutul alarmării, când se strâng datele necesare alcătuirii unui plan de operaţiune, confuz şi uşor incoerent din cauza epuizării fizice“, a detaliat Ppalicef.

Citeste mai mult: adev.ro/rfobac

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.