Razboi crunt in instanta intre doua membre PSD celebre: “Ai bagat oameni la puscarie”. Judecatori: “O chestiune de razbunare personala”

Doua membre PSD cunoscute, Rodica Nassar si Gratiela Draghici, sunt protagonistele unui proces aflat pe rolul instantelor din Capitala, privind incalcarea dreptului la onoare.

Scandalul a inceput in plina guvernare PSD, moment in care Rodica Nassar ocupa functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii (2017 -2019), iar Gratiela Draghici era sefa Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES), cu rang de secretar de stat.

Totul incepe in ianuarie 2019, cand Rodica Nassar a deschis un proces la Judecatoria Sectorului 2 si a cerut instantei sa constate ca Gratiela Draghici i-a incalcat dreptul la onoare. Ea a solicitat initial daune morale de 1 milion de lei, dar ulterior si-a redus pretentiile la 199.000 de lei.

Nassar este deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2000. Ea a castigat al cincilea mandat in decembrie 2020. Ea este unul dintre liderii de forta ai PSD in Capitala si este apropiata de tabara din partid condusa de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea si de actualul lider, Marcel Ciolacu. Pe de alta parte, Gratiela Draghici este apropiata de echipa fostului premier al Romaniei, Viorica Dancila.Potrivit cererii de chemare in judecata a Rodicai Nassar, problemele intre cele doua au vizat sefia PSD Sectorul 2, organizatie care a fost condusa de aceasta din 1997.

“Ai bagat oameni la puscarie”

Concret, pe 12 decembrie 2018, cu ocazia desfasurarii sedintei Biroului permanent al Organizatiei PSD sector 2, Gratiela Draghici ar fi facut afirmatii denigratoare la adresa lui Nassar, potrivit cererii de chemare in judecata.

“Ai bagat oameni la puscarie, ai pus anumite societati de paza sa ma urmareasca si sa observe activitatea ce o desfasor, nu m-ai sprijinit niciodata, dupa cum ai sustinut si ori de cate ori ai avut ocazia ai lovit in mine, incercand sa ma denigrezi”, ar fi fost cuvintele grele aruncate. In acest context, Draghici i-ar fi cerut lui Nassar demisia din functia de Presedinte al Organizatiei PSD Sector 2.

Deputata PSD a aratat ca afirmatiile Gratielei Draghici depasesc limita libertatii de exprimare si chiar a decentei, iar prin fapta sa ilicita, i-ar fi adus un prejudiciu imaginii reputatiei, onoarei si demnitatii. Afirmatiile ar fi avut un puternic impact, atat in plan psihic cat si emotional asupra sa.

“Lipsa de transparenta”

In replica, Draghici a sustinut ca ea doar a adus in atentia membrilor Biroului, lipsa de transparenta si de implicare a Rodicai Nassar in sprijinirea membrilor organizatiei.
De asemenea, ar fi adus in discutie posibilitatea de a fi fost urmarita in perioada unei campanii electorale, exprimand un punct de vedere informal si in cadrul intern, fapta care nu este ilicita si de natura sa ii produca acesteia prejudicii de imagine.

Cererile, respinse

Dupa cum aratam, procesul a fost deschis initial la Judecatoria Sectorului 2, dar cazul a fost declinat la Tribunalul Bucuresti. …https://ziare.com/psd/stiri-psd/razboi-crunt-in-instanta-intre-doua-social-democrate-celebre-ai-bagat-oameni-la-puscarie-1662929
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ