RÃZBOI TOTAL ÎN PNL VASLUI: CIURARIU SAU MARIAN?

Flutur vine ca arbitru în scandalul liberalilor

MEDIERE… Lupte crunte în PNL Vaslui pentru suprematie, iar tensiunile au atins cote maxime. La sedinta de ieri, a Biroului Permanent National al PNL, desi au stat în aceeasi salã si au reprezentat judetul Vaslui, deputatul Florin Ciurariu si senatorul Dan Marian nu si-au vorbit si nici nu s-au salutat. Joia trecutã, dupã un vot contestat îndelung de tabãra senatorului Marian, oamenii senatorului ex-PDL s-au ridicat nervosi si au pãrãsit sediul partidului, în timpul sedintei Comitetului Judetean Executiv (CJEx). A doua zi, vineri, senatorul Marian a fãcut o sesizare la Bucuresti, la conducerea centralã, spunând cã nu se întelege deloc cu tabãra vechilor liberali, deci ar fi nevoie de mediere. Evenimentele s-au precipitat si, luni seara, vechiul Birou Permanent Teritorial al PNL, cu deputatul Ciurariu în frunte, s-a adunat pentru a discuta situatia din partid. Cerând protectia colegilor din vechiul PNL, Ciurariu a spus cã este “carotat” peste tot de colegul sãu din conducerea partidului, senatorul Marian, cel care îl pârãste la Bucuresti si îi pune bete în roate la Vaslui. Concluzia? Marian recunoaste cã “sunt tensiuni în filiala de la Vaslui, nu este o chestie personalã a mea sau a lui Florin, de aceea e nevoie de o mediere din partea conducerii partidului”. Cel mai probabil, pentru o analizã a situatiei de la Vaslui va fi trimis Gheorghe Flutur, un apropiat al lui Marian, secretar general al noului PNL. Flutur, sustine senatorul, “este plecat în concediu pentru douã sãptãmâni, dar o sã vinã la Vaslui”. Si o informatie de ultimã orã: joi, pe 27 august, vor veni în Vaslui atât Vasile Blaga, cât si Alina Gorghiu, liderii PNL. Pânã atunci, spiritele ar trebui sã fie calmate, în organizatia judeteanã. Sau nu…

La PNL sunt trei capete luminate, fiecare cu treaba lui. Ciurariu îl pârãste pe Marian, Marian îl pârãste pe Ciurariu iar Ciurariu si Marian îl pârãsc pe Bichinet. Unde? La Bucuresti, evident. Aceasta este noua stare de lucruri din PNL Vaslui, unde taberele vechiului PNL si cea a vechiului PDL se luptã pentru suprematie la conducere. Cam asa au stat treburile si la sedinta vechiului PNL, a fostului Birou Permanent Teritorial, de luni seara, convocat de deputatul Florin Ciurariu. Fostul Birou Permanent Teritorial al PNL s-a întrunit pentru a dezbate situatia creatã dupã ultima sedintã a Comitetului Judetean Executiv, de vineri searã, desi, oficial, se întrunise pentru a discuta despre schimbarea unui membru în CJEx. Sãptãmâna trecutã, la Comitetul Judetean Executiv al PNL, fostii democrat-liberali, în frunte cu senatorul Marian, s-au ridicat si au pãrãsit sedinta Comitetului Judetean, spunând cã nu gãsesc o cale de colaborare cu deputatul Ciurariu si cu Simona Polak, dar si cu alte personalitãti din rândul vechilor liberali. Nu este de mirare cã situatia din CJEx a fost tema principalã a discutiilor, luni seara. Deputatul Ciurariu a simtit cã pierde teren în fata senatorului Marian, care îi tot sapã scaunul la Bucuresti, asa cã a venit în fata colegilor din fostul Birou Permanent Teritorial pentru a le cere ajutorul si protectia, în fata unui Marian pus pe rele. Surse din interior sustin cã deputatul Ciurariu s-ar fi ridicat si ar fi spus cã “Suntem într-o situatie foarte grea. Nu gãsesc nicio cale de comunicare cu Dan Marian. Dan ne blocheazã la Bucuresti, acolo unde mã reclamã mereu, dar si la Vaslui”. O declaratie de neputintã, într-un moment în care fostul PDL vrea sã încalece cu totul vechii liberali, apelând la tot arsenalul cunoscut al lui Marian: înscenãri, reclamatii la Bucuresti, excluderi din partid pe motive-fantomã.

Ciurariu recunoaste: “Nu am probleme cu fostul PDL, am probleme de comunicare cu Dan Marian”

Este un blocaj complet în noul PNL, iar vina pentru situatia în care s-a ajuns îi apartine lui Ciurariu, care a permis pentru mult timp ca tabãra ex-PDL sã se manifeste ostil la adresa vechilor liberali, fãrã sã ia vreo pozitie oficialã. De altfel, la sedinta de luni seara, Corneliu Bichinet, conform unor surse, ar fi spus: „Eu am vrut sã vã ajut cu Dan Marian, dar voi m-ati dat afarã din CJEx. Florine, când Dan Marian îsi adusese oameni din comune si mã fluierau, la sedinta din toamnã, nu ai spus nimic, ai preferat sã taci. Acum, asumã-ti situatia”. Interesant este cã, dupã o orã de negocieri, fostul subprefect si consilier judetean, Dorel Juverdeanu, s-a ridicat si a spus cã nu mai vrea sã facã parte din Comitetul Judetean Executiv, având în vedere vârsta înaintatã. În locul sãu a intrat consilierul judetean Elena Cartas, de la Bârlad. Consiliera din Bârlad a votat, la sedinta de joi seara, spre nemultumirea taberei ex-PDL, care a contestat votul la conducerea centralã. “Eu nu am nicio problemã cu vechiul PDL, eu am doar o problemã de comunicare cu Dan Marian”, a spus Ciurariu, dupã sedinta de luni seara.

Dan Marian, dupã sedinta BPN de la Bucuresti: “Nu s-a discutat deloc de situatia de la Vaslui”

“Nu, nu s-a pus în discutie situatia de la Vaslui, este cunoscutã deja la Bucuresti. Va urma o mediere, vã pot spune cu sigurantã, va veni dl. Flutur, dupã ce se întoarce din concediu. Noi am avut o discutie la nivelul conducerii centrale, eu si cu dl. Ciurariu, acum o lunã si ceva, în care s-au stabilit niste chestii, dar nu s-a întâmplat nimic. Cât priveste directorii pusi de fostul PNL în functii la Vaslui, consider în continuare cã nu pot sã facã politicile guvernamentale, dupã care sã le critice, sã spunã cã sunt insuficiente. Este corect fatã de PNL, o astfel de pozitie? Nu cred, de asta cerem medierea Bucurestiului, sã stim ce se întâmplã” – senatorul Dan Marian, copresedinte PNL Vaslui.

Un lucru este clar: pânã pe 3 august, listã cu candidatii PNL la primãriile din judet

Pânã pe 3 august, organizatia judeteanã a PNL trebuie sã pregãteascã o listã, provizorie, cu toti candidatii partidului la alegerile locale de anul viitor. Se va stabili o listã cu unul sau mai multi candidati, pe fiecare municipiu, oras sau comunã în parte. Acolo unde sunt mai multi candidati, se vor face sondaje de opinie, pentru a se vedea care candidat este mai bine situat în optiunile de vot. Pânã la 1 decembrie, s-a mai decis ieri, în sedinta BPN, se vor organiza alegeri la organizatiile sectiilor de votare, pentru ca, anul viitor, sã se finalizeze procesul de constituire a organizatiilor noului PNL în tot judetul Vaslui.

“Nu este nimic clar cu medierea la Vaslui”

POZITIE…”Se fac tot felul de giumbuslucuri, se scot în evidentã tot felul de chestii, care mai de care mai neobisnuite si neadevãrate, nu mi se pare normal ce se petrece acum. Eu spun doar cã sunt lucruri serioase de fãcut în judet, avem de strâns semnãturi, de pregãtit liste de candidati, de fãcut Opozitie, este foarte mult de muncã în vara si toamna care urmeazã. Cât priveste medierea de care am tot auzit în ultimul timp, vã spun cã nu este nimic clar” – deputat Florin Ciurariu, copresedinte PNL

Se pregãteste “eliminarea” lui Gelu Viziteu?

EXCLUCERE …Pe surse, circulã o informatie-bombã. Se spune cã, pânã la finele sãptãmânii, ar urma sã ajungã de la Bucuresti hârtia prin care Gelu Viziteu, unul din cei mai vechi liberali din judet, este exclus din partid, pentru afirmatiile de joi seara, când s-ar fi luat de Vasile Blaga, spunând cã “nu e ca pe vremea CAP-ului, iar Blaga este presedinte”. Senatorul Marian ar fi trimis la Bucuresti înregistrãrile sedintei, care îl incrimineazã pe Viziteu, iar conducerea partidului ar fi decis sã-l excludã din partid, spun sursele noastre. “Nu stiu de excluderea dlui Viziteu. Nu pot sã spun mai multe lucruri”, ne-a spus, ieri, senatorul Marian, care sustine cã nu s-a discutat la Bucuresti despre scandalul de joia trecutã. Excluderea din partid a lui Viziteu ar fi o mare gresealã politicã, sunt de pãrere colegii sãi de partid, câtã vreme acesta nu a cerut nimic pentru el, personal, desi a cotizat la partid si a participat la toate actiunile liberalilor, multi, multi ani. “Este un liberal autentic, are tablouri cu Brãtianu prin casã, nu cere nimic pentru el”, spun colegii din vechiul PNL. Rãmâne de vãzut dacã se va lua o mãsurã atât de durã din partea conducerii centrale a partidului. “Nu este nimic adevãrat. Pentru ce sã-l excludã? Ce gresealã a fãcut? Este o minciunã”, sustine deputatul Ciurariu, vechi coleg de partid cu Viziteu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ