spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Rãzboi total la Zãpodeni: se va dizolva Consiliul Local?

- Advertisement -

SCANDAL Premierã în comuna Zãpodeni, unde am putea asista la prima dizolvare de Consiliu Local. Asta, dupã ce, ieri, consilierii Opozitiei nu s-au prezentat la sedinta de îndatã convocatã de primarul Constantin Gavril. Pentru cei sase consilieri locali de la PNL si PDL a fost prima “abatere”, notatã cu “absent nemotivat” de secretara primãriei. Tot ieri, s-a lãmurit si misterul consilierului care a trãdat Partidul National Liberal pentru PSD. Fostul presedinte al organizatiei liberale, Potorac, s-a prezentat în sedintã drept consilier din partea PSD, fiind pus la zid, amical, de cãtre liberalul Corneliu Bichinet, vicepresedinte al Consiliului Judetean, prezent la sedintã. Prin sat se spune cã Potorac a fost ademenit cu 100 milioane lei vechi în PSD, plus o serie de facilitãti pe care le-ar fi primit de la Agentia de Plãti în Agriculturã.

Nu se stie ce se va întâmpla la Zãpodeni, acolo unde consilierii Opozitiei refuzã sã aprobe rectificarea de buget propusã de primar pânã ce nu se iau în discutie si restul problemelor din comunã, inclusiv alegerea unui alt viceprimar. Este vorba de o sumã uriasã, 1,6 milioane lei (16 miliarde lei vechi), pe care primãria, în mod inexplicabil, le-ar fi primit de la Guvern pentru pagubele produse de calamitãti în prima parte a anului. Spunem inexplicabil, pentru cã s-au înregistrat pagube si în alte comune din zonã din cauza ploilor torentiale, însã numai la Zãpodeni s-au dat bani, si nu putini. Ieri, dupã sedinta furtunoasã de sâmbãtã, în localitate s-au deplasat cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean, Vasile Mihalachi si Corneliu Bichinet, unul din partea PSD si celãlalt de la PNL.

“Mai stãm 10-15 minute si începem, domnule primar”

În jurul orei 15.00, cei doi vicepresedinti ai CJ Vaslui stãteau în poarta primãriei de la Zãpodeni. “O sã începem sedinta, am eu informatii, vin consilierii la sedintã”, spunea Corneliu Bichinet, aprobat tacit de Mihalachi. Primarul Constantin Gavril zâmbea tâmp, de parcã spunea “Nu-mi pasã dacã vin sau nu”. “Dom’ primar, e 15.10. Mai stãm cinci minute si mergem în salã, facem prezenta, dacã nu vin consilierii de la PNL-PDL”, a spus Mihalachi. Cum, dupã un sfert de orã, nu a mai venit niciun consilier, sefii CJ au urcat în sala de sedinte, unde asteptau linistiti cei 6 consilieri PSD. “Am auzit la judet de scandalul din comuna dvs. Nu am auzit, în 22 de ani de când lucrez în administratie, sã primesti o sumã atât de mare de bani si pentru cã domnii consilieri nu se înteleg cu primarul sau cu altii din primãrie, sã nu accepti banii, sã refuzi sã vii la sedinte. Stiu comuna asta din 1974, este o comunã de oameni gospodari. Cum dracu’ vine treaba asta, acum, sã vinã milioane de lei în comunã si sã nu le folositi, pentru cã nu vor unii consilieri? Sunt bani pentru drumuri, pentru podete, pentru pietris, aveti atâtea sate”, a spus Mihalachi, vizibil iritat. Timid, primarul Gavril a încercat sã explice: “Interesul unora dintre consilieri pentru aceastã comunitate este zero. Sunt unii care nu locuiesc aici si nu le pasã de oamenii din aceste sate, ei sunt doar consilieri”.

Bichinet, cãtre fostul presedinte al organizatiei comunale PNL: “Dumneata esti vinovat de ceea ce se întâmplã”

“Colaborez de multi ani cu acest Consiliu Local, cu primarul, care este un om destul de corect. Eu stiu cã pentru suma asta s-au fãcut destule eforturi din partea Consiliului Judetean. Au fost calamitãti în mai multe comune, însã primãria dvs. a stiut sã întocmeascã documentatiile si a primit bani de la Guvern. Vãd cã sunt sase consilieri de la alte partide care nu sunt aici. Oamenii acestia au vrut sã schimbe viceprimarul, însã hotãrârea a fost invalidatã de Prefecturã, ce sã ne mai ascundem dupã deget!? Am vorbit cu Miron (consilier PNL din Zorleni, n.r.), pe la 10, mi-a spus cã vor veni la sedintã, însã vãd cã nu au venit. Cei care nu au venit sunt absenti si dvs, domnule primar, puteti convoca altã sedintã de îndatã când veti dori”, a spus Bichinet. Uitându-se spre unul dintre consilierii de la PSD, fostul presedinte al organizatiei liberale, Potorac, liberalul Bichinet a spus: “Îi felicit pe cei care nu si-au pãrãsit partidele. Nu pot sã te felicit si pe dumneata, domnule Potorac, pentru cã ai fost presedinte la PNL si ai trecut la un alt partid. Acum, încurci niste lucruri pe aici. Îi vei rãzvrãti pe ceilalti si lucrurile se vor întoarce împotriva ta. Noroc cã are cãsti pe aici dl. Primar!”, a mai declarat Bichinet. Pânã la urmã, sedinta s-a încheiat cu pesedistii la o sedintã de tainã, alãturi de Mihalachi. Primarul Gavril a anuntat pentru astãzi, la ora 16.00, o altã sedintã de îndatã. Vor veni consilierii Opozitiei, de data aceasta? Vom afla.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.