spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Războiul pentru apă. Peste o mie de puțuri ilegale au fost forate în mijlocul unei păduri, autoritățile s-au făcut că nu văd

- Advertisement -

Europa a ajuns în fața unor provocări uriașe, fără precedent, iar una dintre ele este canicula. Incendiile de vegetație sunt un fenomen frecvent în acest sezon, în regiunile aride din sud. Însă de această dată sunt afectate și zone întinse din centrul și chiar nordul Europei. Fermierii spanioli din Andaluzia sunt disperați. Au nevoie de multă apă dacă vor să evite distrugerea culturilor de pe plantațiile lor întinse. Dar nu au voie să sape puțuri pentru a avea acces la apa subterană. În plus, acest lucru ar avea un efect negativ asupra zonelor umede precum rezervația naturală Doniana. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată sâmbăta la ora 00:30 și în reluare de la ora 19:30.

Supraviețuirea e din ce în ce mai grea pentru lopătari. Ecologiștii Felipe Fuentelsaz și Juan Romero își fac griji pentru sute de mii de astfel de păsări de apă din Donana, în sudul Spaniei. Pentru că debitele apelor sunt tot mai scăzute.

Juan Romero, activist de mediu: „E o catastrofă pentru biodiversitate. Iar aceasta este o zonă protejată. Donana e ca și secată de doi ani. E o regiune mlăștinoasă, dar rămasă fără apă pentru că apa este risipită, uneori chiar ilegal.”

Parcul Național Donana, aflat în Patrimoniului Mondial UNESCO, e înconjurat de fermieri care folosesc apele subterane pentru a-și iriga plantațiile de căpșuni, mure și zmeură…https://www.digi24.ro/stiri/externe/razboiul-pentru-apa-peste-o-mie-de-puturi-ilegale-au-fost-forate-in-mijlocul-unei-paduri-autoritatile-s-au-facut-ca-nu-vad-2030975

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.