spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Rãzboiul pentru ciolan continuã la Murgeni (foto, facsimil)

- Advertisement -

CA LA NEBUNI În Consiliul Local Murgeni lupta pentru ciolanul politic este departe de a se stinge. Miza o constituie postul de viceprimar, ocupat acum de consilierul PSD Mihai Bors, dar care este contestat de opt consilieri, culmea, tocmai de cei din USL (adicã PNL si UNPR) – aliatii PSD-ului la guvernare. Între cele douã tabere formate: PP-DD si PSD pe de o parte (care au sapte consilieri dar unul absent nemotivat de patru luni) si PNL cu PDL deoparte (care au sase consilieri), balanta o înclinã un consiler al UNPR – Eugen Plãcintã, fost viceprimar în mandatul trecut. Plãcintã este dat afarã constant din CL Murgeni, pe motive puerile, neclare si culmea, „vizate” legal de secretarul Primãriei Murgeni, Alexandru Filiutã. La sedinta CL Murgeni de sâmbãtã, 19 ianuarie, lucrurile au fost atât de încâlcite, încât „executarea” lui Plãcintã a fost vizibilã si total nelegalã! Consilierul Eugen Plãcintã a fost dat afarã din UNPR, printr-o adresã venitã fix pe data de 19 ianuarie, i s-a retras sprijinul politic asa cã a fost anihilat, nefiindu-i luat în considerare votul din consiliu! Fãrã ca în prealabil sã existe vreun proiect de hotãrâre prin care sã-i fie constatatã încetarea mandatului de consilier! Doar cu hotãrârea a sase consilieri si acceptul secretarului Filiutã! De ce? Pentru ca actualul viceprimar Mihai Bors, sã rãmânã în functie, pe ordinea de zi figurând un proiect de revocare a hotãtâtii privind privind alegerea viceprimarului orasului Murgeni! Fãrã votul lui Plãcintã, scorul a fost 6-6 astfel cã acest proiect a picat – în viziunea secretarului. Opt consilieri locali vor contesta acest vot la Prefectura Vaslui si în Contensiosul Administrativ.

Sâmbãtã a avut loc încã un episod din bãtãlia pentru ciolanul politic din Primãria Murgeni, rãzboiul continuând cu o sedintã de consiliu de tot râsul. Timp de câteva ore bune, cei 13 consilieri locali prezenti la sedintã s-au certat în continuu, aruncându-si vorbe dintre cele mai „frumoase”: boule, scenaristule, etc. Miza a constituit-o si o va constitui încã, pentru cã lupta nici pe departe nu este gata, functia de viceprimar al orasului, ocupatã în prezent de PSD-istul Mihai Bors. Taberele sunt formate din primarul Ioan Buta – PP-DD, consilierii PP-DD si cei PSD, iar de cealaltã parte consilierii PDL (printre care se numãrã si medicul veterinar Dan Cain) , consilierii PNL (printre care si fostul primar Jenicã Panica) si consilierul UNPR – Eugen Plãcintã. De la înfiintarea acestui consiliu, din vara lui 2012, lupta pentru fotoliul de viceprimar este acerbã! Cel ales în varã si contestat tot de atunci, este Mihai Bors (PSD), iar cel care râvneste foarte mult la functie este Jenicã Panica – cel care timp de 12 ani a ocupat functia de viceprimar (primii patru ani) si primar – ultimii opt ani! Scorul între tabere este 6 – 6, balanta pentru câstigarea functiei fiind înclinatã de Eugen Plãcintã.

Bors, încã viceprimar

Acuze, tipete, bãtãi în masã, întreruperi în timpul luãrii de cuvânt, hãrmãlaie,- cam asta era atmosfera la sedinta consilierilor din Murgeni si din câte ni s-a spus, asta este de peste sase luni de când noul CL a preluat mandatul. Ambitia fostului primar Jenicã Panica (PNL) de a deveni mãcar viceprimar, dacã primar nu a fost ales, face ca la fiecare sedintã sã îl sicaneze pe actualul primar, Ion Buta. Alegerea viceprimarului Mihai Bors este contestatã de opt consilieri (PNL, PDL si UNPR), se vrea revocarea HCL 5/2012, astfel ca sã fie anulatã alegerea lui Bors si sã se treacã din nou la votarea viceprimarului, în persoana lui Jenicã Panica. Grupãrile din CL care se luptã pentru ciolan au scorul 6 – 6, fiecare având câte un consilier care trebuie înlocuit (absent nemotivat) dar nu sunt validati urmãtorii, tocmai pentru cã nu se înteleg la …functii. Asa cã, la scorul de 6-6, cel care înclinã balanta este Eugen Plãcintã! Lesne de înteles cã, dacã ar fi fost luat votul lui în considerare, astãzi Bors nu mai era viceprimar si ar fi fost ales Panica. Asa cã, toti cei din PNL, PDL si Eugen Plãcintã, vor contesta deciziile luate sâmbãtã, privind revocarea din functie (repet – fãrã nimic scris!) a lui Eugen Plãcintã. „Voi contesta si decizia partidului (UNPR – n.r.), care conform statutului trebuie sã îmi comunice si mie care sunt motivele de am fost data afarã, de ce mi s-a retras sprijinul politic, pentru cã mie nu mi-a spus nimeni nimic! Voi da în judecatã pe motiv cã decizia este nestatutarã, iar pe timpul derulãrii procesului functia de consilier ales îmi rãmâne mie, nu pot fi revocat pânã la decizia instantei de judecatã. Existã precedente în CJ Vaslui si chiar în CL Suletea! Si apoi, nu putea sã îmi revoce mandatul secretarul primãriei fãrã un proiect de hotãrâre! Merg si în Contenciosul Adminstrativ, alãturi de ceilalti sapte consilieri care cer realegerea viceprimarului pe motiv de încãlcare a legii la alegereqa actualului viceprimar”, a spus Eugen Plãcintã. Astãzi el se va adresa la Tribunalul Vaslui cu cererea precum si la Prefectura Vaslui pentru a i se confirma crasa ilegaliate comisã de secretarul Filiutã, cu largul concurs al lui Ioan Buta, primarul orasului Murgeni.

Sus Plãcintã, jos Plãcintã!

UNPR Vaslui, din care face parte Eugen Plãcintã, rãspunde evident la comenzile politice ale PSD-ului, adicã ale lui Dumitru Buzatu, care vrea ca viceprimarul PSD sã rãmânã pe functie si asa se face cã, initial lui Eugen Plãcintã i-a fost retras în luna decembrie sprijinul politic de cãtre partidul respectiv. Grãbit nevoie mare sã-l excludã din CL, secretarul Alexandru Filiutã a interpretat gresit (zice el) adresa UNPR si l-a exclus în sedinta din decembrie pe Placintã din rândul consilierilor, dându-l afarã din sedintã! L-a chemat la sedinta de pe 19 ianuarie, a CL Murgeni, pe acelasi Plãcintã, ca sã aibã de unde sã-l dea din nou afarã! Pe 18 ianuarie, în urma contestatiilor depuse de Plãcintã, secretarul Filiutã a primit de la Prefectura Vaslui o „atentionare” cã nu s-a procedat legal, deoarece Plãcintã nu era exclus din UNPR ci doar i se retrãsese sprijinul politic deci clar nu trebuia ca sã fie exclus din rândul consilierilor! Asa cã, gruparea Buta – Bors a „trecut” iarãsi la treabã si sâmbãtã dimineata, secretarul Filiutã a recunoscut în sedintã cã a gresit, cã adresa a fost interpretatã rãu si astfel cã nu are efect, dar… cã UNPR a revenit pe 18 ianuarie cu adresa 2/2013 prin care comunicã CL Murgeni cã Eugen Plãcintã, ales pe lista UNPR Vaslui a fost exclus din partid si în consecintã i se retrage sprijinul politic! Tot UNPR îl desemneazã în locul lui Plãcintã pe Ionel Stanciu, urmãtorul de pe lista UNPR de consilieri la Murgeni. Fãrã nici un temei legal, neexistând vreun proiect de hotãrâre prin care sã se voteze încetarea mandatului de consilier a lui Eugen Plãcintã, secretarul Alexandru Filiutã, care rãspunde pentru legalitatea a ceea ce se petrece în CL, l-a informat pe Plãcintã cã nu mai este consilier si în consecintã nu îi mai este luat votul în considerare!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.