Razboiul sindicat penitenciar – BCR continua

Protestul gardienilor de la Penitenciarul Vaslui, de luni, 20 septembrie, când timp de o orã au protestat în fata sediului BCR, nemultumiti de comisioanele si dobânzile practicate de bancã s-a lãsat cu acuze, de ambele pãrti. Pe de o parte, banca s-a declarat contrariatã de protestul sindicatului Megas Vaslui, pe care l-a considerat inoportun, în timp ce membrii de sindicat au cerut BCR sã respecte legea si sã intre în legalitate. Ieri, liderii sindicatului Megas au somat conducerea BCR, printr-un comunicat de presã, sã elimine comisioanele de tot felul si sã respecte ordonanta de urgentã 50/2010, care prevede eliminarea acestor comisioane. “Fatã de comunicatul emis de BCR în data de 21 septembrie 2010, cu privire la protestul de luni, 20 septembrie, al functionarilor publici cu statut special de la Penitenciarul Vaslui, membri ai Sindicatului “Megas”, facem urmãtoarele precizãri:

– Ne pare rãu sã constatãm cã în comunicatul emis, BCR continuã sã mintã privind respectarea OUG 50 din iunie 2010. Iatã cum respectã BCR Ordonanta de Urgentã a Guvernului nr. 50/2010:

a) În toate actele aditionale la contractele de credit fãrã ipotecã, contrar art. 36 din Ordonanta 50, comisionul de risc a fost cumulat cu comisionul de administrare.

b) Marja fixã a bãncii este stabilitã dupã bunul plac, aceasta diferã de la contract la contract. Care este aceastã marjã fixã a BCR?

c) Fãrã acceptul consu­matorului, BCR a stabilit la toate contractele un comision unic de 10 EUR perceput pentru prestarea de servicii la solicitarea împrumutatului.

d) Modul de calcul utilizat pentru determinarea dobânzii aferente creditului acordat este calculat, contrar art.38 din OUG 50/2010, la un an calendaristic de 360 de zile si 30 de zile în cadrul unei luni, stiind cã un an are 365-366 zile si sunt luni cu 31 de zile. Cât despre regretul si surprinderea BCR-ului despre implicarea unei organizatii sindicale în relatia comercialã strictã bilateralã client-bancã, noi precizãm cã protestatarii sunt membri ai Sindicatului “Megas”, au credite la BCR si toti sunt nemultumiti de felul cum sunt tratati ca si clienti de bancã”, se aratã în comunicatul semnat de presedintele de sindicat, Ioan Luca.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ