Rãzboiul unui medic din Husi cu mãstile: atac direct la purtãtori, pe care-i numeste “sclavi”!

Gabriel Avasiloaei (sursa foto: Facebook)

GRAV… Un medic primar de Medicinã Internã, în cadrul Spitalului Husi, Gabriel Avasiloaei, duce o campanie îndârjitã pe Facebook, împotriva mãstilor de protectie. Pe lângã faptul cã distribuie postãri în care vrea sã convingã oamenii cã masca ar fi periculoasã pentru sãnãtate, medicul Gabriel Avasiloaei i-a fãcut pe toti cei care poartã mascã “sclavi”. Ciudat este cã ieri, conducerea Spitalului Husi ne-a confirmat faptul cã medicul în cauzã poartã mascã prin unitatea medicalã, ceea ce aratã cã “sclavia” pe care o amendeazã vârtos pe Facebook devine, totusi, bunã, când trebuie sã îsi protejeze propria persoanã.

Totul, în contextul în care creste alarmant numãrul infectãrilor cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul municipiului Husi. Autoritãtile sunt în alertã, mai ales cã focarul de la Centrul pentru Persoane cu Dizabilitãti s-a extins si la Biroul Maternal zonal. Sotia unui salariat din Centru, nestiind cã e bolnavã, a mers la serviciu. Cei care au intrat în contact direct cu ea s-au izolat la domiciliu când au aflat cã e infectatã. Ancheta epidemiologicã va stabili dacã virusul a fost transmis si la alte persoane. În acest context , apelul accentuat al autoritãtilor cãtre populatia care este îndemnatã sã poarte mascã de protectie respiratorie în spatii închise si deschise aglomerate, ar trebui respectat mai mult ca niciodatã. Cu toate acestea însã, obstructionarea vine de acolo de unde autoritãtile sanitare s-ar fi asteptat mai putin!

Se complicã situatia la nivelul municipiului Husi, în ceea ce priveste infectãrile cu virusul SARS-CoV-2. Dacã în luna iulie la Spitalul municipal din Husi au fost înregistrate 30 de cazuri, care, în urma testãrii, s-au dovedit pozitivi, în august deja alte 8 persoane au fost confirmate cu acest virus. Fiecare dintre acestea a intrat în contact cu membri ai familiei, cu oameni din afara familiei, iar anchetele epidemiologice urmeazã sã stabileascã toti contactii. În privinta infectãrilor din luna iulie, cele mai multe cazuri, 20, au fost la firma de constructii al cãrui patron a anuntat singur, public, faptul cã a fost depistat pozitiv, cu intentia lãudabilã, de a îndemna astfel oamenii la prudentã, atentie si respectarea riguroasã a regulilor sanitare, cãci nu e de glumã cu aceastã boalã. Alte câteva cazuri au fost în focarul mai mic de la Vetrisoaia. A mai fost o bunicã si un nepot din satul Ghermãnesti, dar si o femeie din Stãnilesti. Medicii din cadrul Spitalului Husi au precizat însã cã toate aceste cazuri din luna iulie au avut o evolutie bunã a stãrii de sãnãtate. În luna august deja au fost alte 8 cazuri noi, inclusiv bãrbatul de 66 de ani, din Centrul pentru persoane cu Dizabilitãti, decedat pe 2 august. În ceea ce priveste personalul Spitalului, toti angajatii, fie cadre medicale, fie personal TESA, au respectat întocmai regulile de protectie. De aceea, au fost doar douã persoane infectate, însã ambele erau venite din concedii, iar faptul cã au purtat echipament de protectie si s-au testat, a fãcut ca sã evite o îmbolnãvire a colegilor de serviciu. 

Un medic din Husi îi face “sclavi” pe cei care poartã mascã, în timp ce presedintele tãrii si Ministrul Sãnãtãtii roagã populatia sã o poarte!

Degeaba însã roagã populatia însusi presedintele tãrii, Klaus Iohannis, ca fiecare sã poarte mascã, degeaba insistã si ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, în acest sens, cãci atâta timp cât sunt chiar medici care criticã cu înversunare în spatiul public purtarea mãstii, desconsiderându-i si ironizându-i pe cei care se protejeazã astfel, cu singurantã vor fi multi cetãteni care vor continua sã ignore normele sanitare. Un astfel de exemplu se aflã la Spitalul Husi. Medicul Gabriel Avasiloaei duce de mai mult timp o campanie publicã necrutãtoare împotriva mãstii de protectie respiratorie. Distribuie zeci de mesaje care fie considerã masca drept periculoasã pentru sãnãtate, fie invocã tot felul de legi împotriva oboligativitãtii purtãrii acesteia, pentru ca, în final, sã dea un verdict batjocoritor fatã de cei care ascultã autoritãtile sanitare si îsi iau aceastã mãsurã de protectie: “Esti fan botnitã? Esti fan izolare? Esti fan limitare de drepturi si libertãti? FELICITÃRI! Esti sclavul perfect!”.

Medicul din Husi, luptãtor nemilos contra mãstii de protectie, 39 de postãri pe Facebook, în timp ce era de gardã!

UN PROFESIONIST… Contactatã, conducerea Spitalului Husi s-a abtinut de la a comenta atitudinea acestui medic, însã a confirmat faptul cã, în interiorul Spitalului, medicul Avasiloaei poartã mascã. “Aici poartã mascã. Este obligatoriu. Nu se discutã. Tot personalul spitalului, toatã lumea din spital poartã mascã. Dar, mai departe, nu stim ce este în capul lui”, au spus colegii. Cum ieri era de gardã, l-am cãutat, deontologic, pentru un punct de vedere, vis-à-vis de furia cu care… se luptã cu biata mascã de protectie. Desi doamna centralistã a fãcut legãtura la cabinetul dânsului, acestea nu a rãspuns. Uitându-ne pe Facebook, acolo unde medicul si-a fãcut frontul de luptã cu masca de protectie (si nu numai), observãm cã ieri, chiar când acesta era de gardã si, teoretic, avea de tratat pacientii, medicul Avasiloaei a bãtut un record pe Facebook: a fãcut nu mai putin de 39 de postãri, care, evident, mai bine de jumãtate continuau lupta cu… biata masca!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ