11.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Rãzboiul vulcanizãrilor, în Bârlad

- Advertisement -

Locuitorii municipiului Bârlad reclamã de ceva timp faptul cã în zona bisericii „Sf. Gheorghe” se petrec lucruri care pun în pericol siguranta trecãtorilor, însã, spun bârlãdenii, primãria nu ia nicio mãsurã. Unul dintre cei afectati de aceastã situatie, a trimis pe adresa redactiei noastre o scrisoare de protest, pe care o publicãm integral. „Eu, COROERU GH. HORIA, din BÂRLAD, str. I.C. Brãtianu, nr. 71, sunt o persoanã de vârstã apreciabilã si fiind conducãtor auto sunt nevoit sã mã deplasez adesea în zona pietei mercuriale din Municiupiul BÂRLAD, pe traseul zona bisericii ,,Sfântul Gherorghe”. Mentionez cã, în zona respectivã, fiind o zonã comercialã, traficul auto si pietonal este foarte intens, fiind frecventat de foarte multe vehicule de mare tonaj si de multe persoane în vârstã ce îsi efectueazã diverse cumpãrãturi de la magazinele cu specific funerar aflate în zonã. Eu însumi adesea am suferit tot felul de spaime, fiind de multe ori în situatia de a-mi pierde viata. Aceasta deoarece în carosabil se efectueazã zilnic lucrãri de reparatii la automobile si cãrute. Traficul auto si pietonal este grav afectat, punând viata oamenilor în pericol, deoarece în aceastã zonã functioneazã (între magazinele cu obiecte funerare) o vulcanizare auto, care din câte m-am interesat se numeste S.C. ,,Cameleon” – BÂRLAD, fiind înregistratã la adresa: str. Popa Sapcã, nr. 67, BÂRLAD, apartinând numitului Turcu Toader. În fine, institutiile în drept nu au luat nici o atitudine pentru a interzice efectuarea operatiunilor de vulcanizare/schimbare jante/presiune roatã pe domeniul public, tolerând nejustificat blocarea spatiului public în zona aceasta intens circulatã unde îsi desfãsoarã activitatea unitatea mai sus arãtatã. Nici Administratia Publicã Localã BÂRLAD, nici Protectia Muncii BÂRLAD, nici Politia Localã BÂRLAD (care are punct fix de patrulare în zonã) nu au luat nici un fel de mãsuri si refuzã sã îsi exercite prerogativele, dovedind un dezinteres major fatã de interesele cetãteanului. Sunt încãlcate cu obstinatie garantiile constitutionale ale art. 22 – privind dreptul la viatã si la integritate fizicã si psihicã:

,,(1) Dreptul la viatã, precum si dreptul la integritate fizicã si psihicã ale persoanei sunt garantate”.

Sunt încãlcate garantiile Conventiei C.E.D.O., respectiv:

art. 2 ,,Dreptul la viatã al oricãrei persoane este protejat prin lege. Moartea nu poate fi cauzatã cuiva în mod intentionat”…

art. 5 ,,Orice persoanã are dreptul la (..) sigurantã”. Astept o reactie din partea autoritãtilor”, scrie cetãteanul în cauzã. Poate cã, de data aceasta, vor citi si responsabilii primãriei si vor decide sã ia mãsuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.