spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Razbunarea lui Stefan cel Mare, pe nevolnicii dregatori Uzatu si Cap de Oaie | PAMFLET

- Advertisement -

Nici Stefan cel Mare nu-l mai rabdã pe alde Uzatu. A trimis o furtunã si i-a ras cosmelia pe care acesta a construit-o în locul sfânt al istoriei vasluiene, la Podul Înalt. Vântul a sters de pe fata pãmântului acel neg urâcios, acea tigãnealã pe care Uzatu si cu vistiernicul Cap de Oaie ne-o pregãteste la poalele statuii marelui voievod. Nu mai vorbim de cât a costat acea surã, care nu-i pe placul nici mãcar al lui Catalan, calul de legendã al lui Stefan cel mare. Multã lume credea cã Uzatu, prin aceastã contructie, vrea sã imortalizeze grajdul acestui teribil armãsar, nestiind cã domnita Anuta a poruncit ca la poalele statuii sã se facã un mic bazar, cã deh!, dacã Pavãl a putut, ea de ce nu poate ? Noroc cu furtuna, cã am scãpat de cosmelie.

Si dacã veni vorba de rãzbunare, poate face ceva Mãria Sa Stefan si cu Festivalul Hora din Strãbuni, cã a ajuns aceastã paranghelie un soi de sifon al banilor publici pentru smecherii care cresc pe lângã rebuturile de care vorbeste Bichinet. S-au adus tot felul de dansatori fãrã nume la Vaslui, doar ca sã le facã buget unor șmecheri cu hotel si restaurant în mijlocul orasului. A ajuns sã coste o cinã festivã 320 de lei de persoanã, mai scump ca la Taverna Racilor din Bucuresti, iar camera de hotel s-a vândut cu 500 de lei pe zi. Poate mai vine o furtunã, sã-i radã pe toti!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Sunteți niște proști voi ăștia de la VRN. Voi vreți numai bâlciuri în loc de festivaluri că, de, și voi sunteți tot niște inculți de la coada Vacii.

  2. DNA-ul poate va întra cu aceeași siguranță și lejeritate și la CJ Vaslui ca la Bârlad.
    Dar sa vina cu camioane pentru documente.

    Părerea mea e ca pana în primăvara ajung. Au ajuns ei la Voluntari și era Firea, darămite la uzați.
    Coane’, nu te mai vrea nimeni. S-a plictisit Trifan, pana și Lăutarul sau Dumesteanu’ de tine, iar Cap de Oaie sta la panda de numa’-numa’.
    Acu’, basca, a mai apărut și cel care avea viziuni cu cai, visandu-i. Își pregătea și asta terenul demult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.