Razbunarea lui Tiplea!

AGITATIE Cu toate cã, în urma verificãrilor efectuate de o comisie a Inspectoratului Scolar Vaslui ,s-a constatat cã toate deficientele de care era acuzat directorul Florin Moraru s-au dovedit a fi nereale, liderul de sindicat Sorin Tiplea insistã cã acolo s-au întâmplat mai multe lucruri necurate, care vor fi scoase la luminã. De ce se agitã atât sindicalistul nu se stie, mai ales cã în aceastã perioadã sunt multe alte probleme mai importante în Educatia din judetul Vaslui.

“Concluzia anchetei de la Scoala Solesti este urmãtoarea: s-a hotãrât nesanctionarea directorului institutiei, pentru cã acuzele aduse acestuia s-au dovedit a fi nereale. Principala acuzã care i se aducea profesorului Florin Moraru era cã ar fi dictator. În memoriul semnat de un grup de 17 cadre didactice ale unitãtii de învãtãmânt de la Solesti, se specificã faptul cã un numãr de 4-5 dascãli întretin o stare de tensiune între colegi”, ne-a declarat Vasile Ursanu, inspector scolar general adjunct în cadrul ISJ Vaslui. Nici nu începuse bine ancheta de la Scoala Solesti când, Florin Moraru a solicitat Inspectoratului Scolar înlocuirea lui Sorin Tiplea din comisie .”Nu mi s-a pãrut normal ca reclamantul sã fie si membru în comisia formatã la nivelul Inspectoratului Scolar. În momentul în care reclami un membru din sindicatul pe care-l conduci, care are o cotizatie plãtitã la zi si, care este si substantialã, adicã 1% din venitul brut, nu din net, mi se pare cã se trece într-un alt registru. Din punctul meu de vedere nu are rost sã mai discut, este limpede cã are ceva cu mine. Asa cum era de asteptat, nu s-au adeverit cele spuse de Tiplea, pentru cã dumnealui a sesizat niste lucruri nereale. Este posibil ca acesta sã fi fãcut o aversiune fatã de persoana mea, desi eu nu i-am gresit cu nimic, si o demonstreazã faptul cã a cerut suspendarea mea din functia de director al Scolii din Solesti pânã la elucidarea cazului. Din fericire, cazul a fost închis, oamenii mã respectã la Solesti. Îmi pare rãu cã profesorii de la Scoala nr.8 “Alexandra Nechita” din Vaslui au cãzut în plasa aceluiasi om care a dorit sã mã înlãture si de la Solesti”, a precizat profesorul Florin Moraru, directorul Scolii din Solesti.

Sorin Tipea insistã cu acuzatiile

Liderul FSLI Vaslui, Sorin Tiplea declarã cã ancheta la Solesti este departe de a se încheia, pentru cã a dispus o altã verificare, de data aceastã financiarã. “Ancheta nu s-a finalizat, iar concluziile nu au fost deloc multumitoare. Raportul întocmit de inspectorul general scolar nu era în concordantã cu realitatea de la scoalã. Am expus acest punct de vedere, iar ISJ a cerut un control de audit. Solicitãm verificarea legalitãtii unor sume pe care doar directorul Florin Moraru le-ar fi încasat. Este vorba despre diferente salariale din urmã cu trei ani. Nu ne intereseazã dacã i se cuveneau, ci procedura prin care si i-a însusit. Curios este faptul cã noi avem decizii irevocabile date de instantã si nu ni se dau acesti bani, iar dumnealui a reusit sã încaseze diferente salariale de acum 3 ani. Problema este cã si angajatii din scoala Solesti au procese câstigate si nu pot intra în posesia sumelor. Din câte am înteles eu, Florin Moraru ar fi încasat în jur de 46 de milioane de lei. Nu are nici hotãrâre judecãtoreascã si nici hotãrâre a Consiliului de Administratie. Este un tratament inechitabil între angajatii din învãtãmânt, iar noi nu putem accepta asa ceva. În ceea ce priveste cotizatia pe care o dã la sindicat, dumnealui nu trebuia sã se înscrie în sindicat. În perioada urmãtoare vom lua o decizie în ceea ce-i priveste pe toti directorii, pentru cã nu pot fi si membri de sindicat si angajatori. Mai multi directori când au vãzut cã începem sã câstigãm procese, s-au înscris în sindicat, iar noi i-am ajutat colegial, le-am fãcut un bine. Din punct de vedere legal, el este un angajator, si nu mai poate fi membru de sindicat”, ne-a declarat Sorin Tiplea, liderul FSLI Vaslui.
20 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ