spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Rãzbunãri mafiote la Murgeni, primãria si prefectura tac! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

STRIGÃTOR LA CER!

RÃZBOI…S-a declansat iadul la Murgeni. Lucrurile par sã scape de sub control, dupã ce, din nou, o mânã criminalã a pus foc, de data aceasta, la toatã agoniseala unei familii. Au pierit în flãcãri 53 de vaci, cinci porci si peste 20 de gãini. La acest mãcel, autoritãtile locale si judetene asistã impasibile!

REVOLTÃTOR Caz uluitor la Murgeni, unde în seara de 11 noiembrie, pânã târziu în noapte, ferma de animale a familiei Marian si Virginica Tãbãcaru a ars ca o tortã, cu tot cu animale! Au fost omorâte 53 de vaci, 22 având vitei de un an, iar 31 fiind gestante, cinci porci si peste 20 de gãini. Practic, familia Tãbãcaru, care are cinci copii, dintre care trei sub doi ani si jumãtate, a rãmas fãrã obiectul muncii. Pompierii veniti la fata locului au fost martorii unui carnagiu cum nu au mai vãzut vreodatã. Rãgetele animalelor în flãcãri au înduiosat pe toti cei care participau la stingerea incendiului. Politistii din Murgeni s-au mobilizat si au început sã strângã probele necesare, având deja un cerc de suspecti. Dacã politistii îsi fac datoria, încercând sã strângã probele incriminatorii pentru a pune capãt terorii din Murgeni, autoritãtile locale si judetene stau într-o pasivitate iesitã din comun! Nici primarul orasului Murgeni, Ioan Buta (PSD), si nici prefectul judetului Vaslui, Bogdan Isabel, n-au avut nicio reactie, chiar dacã incendiul provocat vineri seara este al patrulea pus la familia Tãbãcaru si al saptelea sau al optulea din acest an, numai în Murgeni! Cât despre faimoasa comisie ATOP din cadrul CJ Vaslui, care „vegheazã” asupra linistii si ordinii publice din judet, slabe sperante! „Noi nu avem voie sã ne ocupãm de problemele operative ale politiei, noi ne ocupãm doar de linistea si ordinea publicã a unei comunitãti, nu a unei singure familii”, a spus Eugenia Steimberg (cum altfel decât PSD), presedintele comisiei ATOP Vaslui.

La Murgeni, anarhia a pus stãpânire pe oras! S-a ajuns pânã acolo încât sã se punã foc unei ferme, în care erau 60 de vaci cu vitei, porci si peste 300 de pãsãri. Ferma apartinea familiei Marian si Virginica Tãbãcaru, incendiul fiind pus în seara de 11 noiembrie.

La Murgeni a coborât iadul pentru vacile familiei Tãbãcaru!

Realitatea cruntã este cã au ars 53 de vaci, dintre care 22 aveau vitei de un an, iar 31 erau gestante. Au putut fi salvati doar sapte vitei, doi cai de rasã si 300 de pãsãri. Familia Tãbãcaru, unde a fost pus incendiul, pare urmãritã de incendii. Virginica, sotia lui Marian Tãbãcaru, plânge încontinuu, familia rãmânând fãrã singura sursã de venit. „Am cinci copii, dintre care doi gemeni de 2 ani si jumãtate si o fetitã de un an si jumãtate. Acum, ce mã fac? Am rãmas fãrã nimic, cine ne mai salveazã pe noi? Ne-a anuntat omul care avea grijã de animale. Ne-a sunat sã venim cã arde tot. Noi nu avem nici curent aici, el a auzit cânii lãtrând si apoi a izbucnit focul… Când am ajuns noi, ardea tot! N-am putut sã facem nimic, am sunat la 112, au venit pompierii, drumul era greu… Ce sã zic, bãnuim noi cã cineva care ne-a vrut rãul a fãcut asta. Eu n-am primit amenintãri în ultimul timp, dar ce sã zic? Nu este singurul incendiu, am mai avut încã trei, în decurs de doi ani. Unul aici la furaje si douã masini în oras. Nu stiu ce sã mai fac, unde sã plec, cum sã scap..”, a spus, plângând, Virginica, sotia lui Marian Tãbãcaru

Politistii au dat de un fir…

Politistii din Murgeni s-au mobilizat si, condusi de comisarul-sef Iulian Bârzu, comandantul Politiei orasului Murgeni, au demarat ample cercetãri în acest caz complicat. Se dovedeste astfel cã la Murgeni existã o minte diabolicã, cineva destul de important sau care se crede foarte important, si care terorizeazã cetãtenii din Murgeni ce intrã în „raza” sa de actiune. Cercetãrile au dus deocamdatã la o singurã concluzie: Marian Tãbãcaru, care a fost audiat sâmbãtã, 12 noiembrie, ore întregi, a fost amenintat, iar acesta n-a reclamat, nevrând sã-si sperie familia si nici sã atragã asupra sa si a celor dragi rãzbunãri idioate. Dar iatã cã un criminal notoriu a ucis cu sânge rece atâtea animale, dintre care 31 de vaci gestante si 22 cu vitei de un an, si l-a lãsat fãrã venit. „Ancheta este dificilã, dar vom face totul ca sã demascãm pe fãptuitor. Avem câteva indicii, dar trebuie sã probãm bine suspiciunile noastre.”, a spus cms.sef Iulian Bârzu. Pe surse am aflat cã deja existã un cerc de suspecti, în care intrã un personaj despre care toatã suflarea Murgeniului stie de fricã! Dar cu comisarul-sef Iulian Bârzu, zis „Zorro”, cercetãrile sunt ample. Individul suspectat va fi încoltit în curând. Nu putem dezvãlui multe lucruri, care, dupã finalizarea anchetei, vor fi fãcute publice si vor arãta dimensiunile nebuniei unor oameni pusi în functii importante si care-si pierd uzul ratiunii.

Localnicii încep sã reactioneze, autoritãtile locale si judetene, ba!

În urma materialelor publicate pe site-ul ziarului nostru, localnicii au început sã reactioneze. „Am mai spus, Evul Mediu de Vaslui e putin spus în zona noastrã, numitã si prostimea pãmântului !! O sã auziti în curând cã, cei sau cel care a dat foc bietelor animale si au ars de vii cu vitei în burtã, au 4 clase primare sau, mai grav, au fost niste betivi vai mama lor !! Cu toate acestea, vrem pedepse maxime si dacã se poate sã fie plimbati prin toatã localitatea Murgeni pentru ca cetãtenii sã aibã posibilitatea sã-i scuipe sau sã arunce cu pietre în ei !! Asteptãm ca aceste bestii sã fie cât mai rapid prinse, altfel ne-am dus dracu’ cu politie cu tot !!”, scrie un localnic. „Carbi!!! Bãi frate, ãstia de la politie sforãie! Carbi, politist de frontierã îsi bate joc de munca oamenilor… familii care trãiesc din cresterea animalelor si agriculturã sunt distruse de faptele diabolice ale bolnavului ãstuia. Nenorocitului asta de Tãbãcaru tot el i-a mai dat foc de douã ori, lui Cazacu tot el i-a dat foc si tot asa… e bolnav, el face asta pentru distractia lui… dacã cei de la politie l-ar supraveghea, într-o lunã maxim, l-ar prinde…”, scrie Vlad. „Cetãtene, reglãri de conturi se fac oriunde în lume! Autoritãtile ar trebui sã-i controleze pe cei care fac contrabandã cu tigãri, sã-i demaste si dupã aceea lucrurile se vor linisti. Sunt politisti de frontierã care fac aceastã contrabandã cu tigãri, si totusi sunt tolerati. Iar în privinta dobitocului care a provocat incediul, as fi de acord cu o executie, nu cu închisoare”, scrie un alt localnic.

Spre deosebire de localnici, autoritãtile locale n-au luat nicio atitudine! Si nici cele judetene. Primarul Ioan Buta (PSD) n-a schitat niciun gest de compasiune sau îngrijorare cã la el în oras, o familie cu cinci copii a fost lãsatã fãrã fermã, animalele fiind arse, mai precis ucise cu sânge rece! Ioan Buta, care de când au început incendierile mafiote în orasul sãu, a declarat cã nici pomenealã de vreo mafie! Doar întâmplãri nefericite… Mafie este doar în capul ziaristilor de la Vremea Nouã, care vor sã-l denigreze pe el! Surse din rândul anchetatorilor sunt însã pe o pistã care, din câte am înteles, va zgudui Murgeniul din temelii! Poate atunci Ioan Buta, primarul care a mers în patru labe la Bruxelles si a fãcut judetul de râs, va avea ceva reactii! Nici prefectul judetului, Bogdan Isabel, n-a avut nicio reactie, având telefonul închis sau poate cã era plecat la Doagele, unde apa a început sã facã ravagii în curtile oamenilor. Singura reactie a fost a Eugeniei Steimberg, presedinta comisiei ATOP (Autoritatea Tutelarã pentru Ordine Publicã), din cadrul CJ Vaslui. Reactie care ne-a lãsat fãrã replicã. „Noi nu avem voie sã ne ocupãm de problemele operationale ale politiei. Noi ne ocupãm de ordinea si linistea publicã care afecetazã o comunitate întreagã, nu o sigurã familie. Nu am fost sesizati cã ar fi vreo astfel de problemã, care sã vizeze o comunitate întreagã”, a spus Eugenia Steimberg. Cu alte cuvinte, în Mugeni au fost pânã acum sapte, opt incendieri, au cãzut în plasa politistilor doar doi (fratii Apostolescu Emilian si Florin, arestati în martie), orasul stã sub teroarea unor indivizi dementi, politistii din Murgeni se zbat sã cerceteze, dar au nevoie de mult ajutor profesionist din partea IPJ Vaslui, iar pentru ca ATOP sã facã ceva, ca sã-si justifice mãcar banii care-i încaseazã lunar, trebuie sesizare! Ce se scrie în presa localã nu este sesizare, doamna presedintã a ATOP Vaslui??

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.