Razie în Vaslui: trei soferi turmentati au rãmas fãrã permis si 15 au fost amendati!

NOAPTEA GHINIOANELOR… Politisti din structurile de politie rutierã si ordine publicã ale Politiei Municipiului Vaslui au actionat preventiv-reactiv pe raza municipiului Vaslui si a comunelor Poienesti, Ivãnesti, Dragomiresti, Pungesti, Gârceni, Stefan cel Mare, Zãpodeni, Dãnesti, Codãesti si Tãcuta, în vederea prevenirii activitãtii infractionale, cresterii sigurantei traficului rutier pe drumurile publice si prevenirii accidentelor rutiere. Trei soferi au rãmas pietoni, pentru cã circulau cu alcool în sânge peste limita legalã la volan si 15 au fost amendati cu aproape 10 000 de lei!

În cadrul activitãtilor din noaptea respectivã, au fost verificate peste 60 de vehicule si legitimate peste 80 de persoane. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 18 sanctiuni contraventionale, în valoare de aproximativ 9.700 lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate pentru încãlcãri privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute trei permise de conducere si retrase douã certificate de înmatriculare. „Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele : conducerea sub influenta alcoolului (2), circulatie pe sensul opus de mers (1), iar cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare sunt : înmatriculare suspendatã (valabilitate I.T.P. expiratã) si transport în regim de închiriere neautorizat.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

S-a urcat bãut la volan, nu avea permis, iar proprietarul masinii era lângã el! 

Sâmbãtã, 15 august a.c., ora 19. 41, politisti din cadrul Biroului Rutier al Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe drumul judetean DJ 247, pe raza localitãtii Telejna, comuna Zãpodeni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de cãtre un bãrbat de 31 de ani, din comuna Dãnesti, judetul Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã bãrbatul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât conducãtorul autoturismului prezenta si halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

<<Totodatã, politistii efectueazã cercetãri pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredintat autoturismul spre a fi condus, în conditiile în care, la momentul depistãrii, proprietarul (un bãrbat de 49 de ani, din comuna Dãnesti) se afla în autoturism, în calitate de pasager. În cauzã a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si “încredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, unei persoane despre care stie cã nu posedã permis de conducere”. >>, a precizat Bogdan Gheorghitã.

A închiriat o masinã fãrã sã aibã permis auto! 1000 de lei amendã si bonus un dosar penal!  

În aceeasi searã si la aceeasi orã, politisti din cadrul Biroului Rutier al Politiei Municipiului Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe strada Cãlugãreni, din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Iasi, condus de cãtre un tânãr de 19 ani, din comuna Costesti, judetul Vaslui. În urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat cã tânãrul nu avea eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodatã, politistii au efectuat cercetãri pentru a stabili modalitatea în care i-a fost încredintat tânãrului autoturismul spre a fi condus, stabilind cã acesta ar fi fost închiriat fãrã a fi detinutã o licentã în acest sens, motiv pentru care a fost aplicatã celui care i-a închiriat masina o sanctiune contraventionalã în cuantum de 1.000 lei, complementar fiind dispusã si suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului pe o perioadã de 6 luni, prin retinerea plãcutelor de înmatriculare si a certificatului de înmatriculare. <<În cauzã a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de “conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si “încredintarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere unei persoane despre care stie cã nu posedã permis de conducere”.>>, a mai precizat Bogdan Gheorghitã.

Sofer din Bacãu, lãsat pieton de politistii vasluieni! Pentru cã era beat la volan, de aia!  

Tot pe 15 august a.c., orele 23.05, politisti din cadrul Politiei Municipiului Vaslui – Biroul Politiei Rutiere, aflati pe raza localitãtii Rãdeni, comuna Dragomiresti (intersectia drumului judetean DJ 243 cu drumul comunal DC 139), au oprit în trafic, pentru control, un autoturism al cãrui conducãtor prezenta halenã alcoolicã. << Bãrbatul în vârstã de 25 de ani, din municipiul Bacãu, judetul Bacãu, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de “conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice”.>>, a mai spus Bogdan Gheorghitã.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ