1.3 C
Vaslui
04-feb.-2023

Răzmeriță și acuzații la Drânceni: „o bătrână moartă apare ca vânzătoare de terenuri”!

- Advertisement -
Localnicii din Drânceni l-au chemat pe prefect să verifice documentele Primăriei, acuzând că persoane decedate apar că își vând acum pământurile. Oamenii spun că fostul primar, Gelu Pecheanu, nu este străin de aceste tranzacții.

SUPĂRAȚI… Se anunță răzmeriță la Primăria comunei Drânceni, unde un grup de localnici l-au chemat pe prefectul Daniel Onofrei, luni, la o întâlnire pe un subiect care mocnește de ceva vreme. Oamenii spun că în anii trecuți s-au făcut multe nereguli cu pământurile care ar fi ajuns în mod fraudulos la alte persoane decât proprietarii, iar, spre exemplu, o bătrână moartă din 2003 apare că și-ar fi vândut pământul în… 2013. Acuzele de felul acesta îl vizează pe fostul primarul Gelu Pecheanu și pe actuala secretara de comună. Gelu Pecheanu s-a justificat în repetate rânduri, spunând că, în opinia sa, „cei care îl acuză, nu au dovezi pentru ceea ce susțin”. Localnicii nemulțumiți însă sunt convinși că au dreptate și vor ca prefectul să impună începerea unor verificări în catastifele Primăriei Drânceni, dispoziție care i-ar da curaj, cred ei, și actualului primar să facă ordine în această privință. „Vrem să îl întrebăm pe domnul prefect cum de a ajuns fostul primar Gelu Pecheanu proprietar pe șesul comunei”, a precizat unul dintre cetățenii petiționari.

Cel puțin zece persoane îl vor aștepta astăzi în fața Primăriei Drânceni, pe prefectul Daniel Onofrei, care le-a dat asigurări localnicilor că vine să vadă la fața locului care e mărul discordiei. Cetățenii nemulțumiți susțin că ar fi mari probleme cu pământurile oamenilor, care au ajuns în posesia altor persoane decât proprietarii. :și nu e vorba despre încurcături sau greșeli omenești, ci despre alte interese. Problemele datează de ani de zile, încă de pe vremea primarului Gelu Pecheanu, către care se îndreaptă cele mai multe acuze. „Fostul primar Pecheanu Gelu este cel care a luat pământurile oamenilor, le-a dat la unii, la alții, după niște interese. Plâng oamenii cu actele în mână, cu tot, pentru falsurile făcute, dar nu au bieții oameni puterea să meargă pe la tribunale, chestie de care s-a și profitat”, spune unul dintre nemulțumiți. Fostul primar Pecheanu a susținut încă de când era în funcție că cei care îl acuză de „manevre” cu terenurile oamenilor „nu au dovezi pentru ceea ce susțin”. Localnicii însă spun că, de fapt, aceste dovezi există. Dau exemplul unui cetățean, a cărui mamă a murit în 2003, iar terenul deținut a fost vândut în 2013, ea apărând în documente drept vânzătoare. „Omul are dovezi și le va prezenta prefectului. Mama sa moartă apare că vindea terenul la 10 ani de când era în groapă. Cum e posibil?”, susține alt nemulțumit.

„Nu ajungem nicăieri dacă niște falsuri grosolane sunt lăsate fără verificări și tratate ca niște fapte corecte”

„Noi vrem ca domnul prefect să dispună verificări, să se implice, că dânsul trebuie să apere legalitatea, nu? Nu ajungem nicăieri dacă niște falsuri grosolane sunt lăsate fără verificări și tratate ca niște fapte corecte. Sunt mulți oameni din comună nedreptățiți, cărora li s-au luat pământurile în mod abuziv, care au primit terenuri în alte locuri rele, după ce pământul lor le-a fost luat de cei care au fost la Primărie. Din păcate, unii sunt foarte bătrâni și nu pot ajunge. Alții sunt plecați peste hotare, dar măcar 10 oameni dacă venim, e bine. Prefectul are datoria să limpezească situația”, spun nemulțumiții din Drânceni. Astăzi, la ora 10,00, prefectul Daniel Onofrei i-a anunțat pe oamenii din comună că va fi la sediul Primăriei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Este un început bun!!!
  Cetățenii din comuna unii și în vârstă nu au bani și timp de mers prin tribunale…. Adevărul cu toate nemulțumirile cetățenilor vor ieși la suprafață pas cu pas….sa nu ne batem joc de părinții și bunicii noștri, sai ajutam legal și în limita posibilităților fără a cere ceva în schimb. „Își vor pământul înapoi”…
  Mulțumim d-lui prefect pentru prezenta și implicare.
  Rog conducerea primăriei Drânceni sa se implice pentru a ajuta legal cetățenii care au dorit ca după 12 ani de pe-se-de sa fie MAREA SCHIMBARE.

 2. Cum să pui un prefect care este o nulitate in materie de administrație publică și in legile fondului funciar..Cel mai bun ptr.functia de prefect era GOLOGAN SAU POPICA ERAU OAMENI CU CARTE..CARE STIU SA GESTIONEZE TREBURILE DIN PREFECTURA.

  • Nu ca ii tin partea prefectului, dar cu ce este mai bun unul care a fost la Garda Financiara (si cam stie toata lumea ce era acolo) sau unul care a fost la Protectia Contra Copilului (vezi articolele din ziarul de azi si nu numai)?

 3. O porcărie de articol,la nivelul primăriei este o comisie de fond funciar,care are rolul să verifice legalitatea documentelor,care se înaintează la comisia județeană ptr.verificare și întocmirea titlurilor de proprietate…Prefectul semnează titlul de proprietate,nu primarul…un articol ce căcat…

 4. Bun și retardatul de Onofrei ce sa facă? El abia știe sa scrie și sa citească. Angajații din prefectura înțeleg ca ii și citesc hârtiile pentru ca omul “ nu are ochelarii la el”. De la întins cabluri pe stâlpi la a fi prefect e greu tare. Tatarule oamenii ăștia te vor baga in pământ. Te ai înconjurat numai de nulități

 5. Corect, mai multa implicare din partea prefectului, mai mult pe teren. Cand il vezi cum își misca curul arogant spre a lua masa la subsol in orele amiezii iti vine sa-ti dai cu tesla in coaie. Iar gusterii cu cu care defilează spre ospăț nu își mai incap in sacouri de „grei” ce se mai cred. Niște slinosi de la primul pana la ultimul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.