RC Bârlad a început turul în Play-Off cu o înfrângere

SEMIFINALĂ CU STÂNGUL… După o pauză forțată, de aproximativ un an, din cauza pandemiei de coronavirus, Divizia Națională de Seniori a programat pe 31 octombrie, partidele din semifinalele fazei de Play-Off la care au participat primele patru echipe din clasamentul sezonului regulat. Meciurile s-au desfășurat fără spectatori, conform normelor sanitare în vigoare. RC Bârlad a jucat pe stadionul din Petroșani cu echipa Știința din localitate, scorul fiind 22-3 (12-3), bârlădenii începând turul Play-Off cu stângul.

Cum din sezonul regulat s-a disputat doar turul, echipele clasate pe primele patru poziții după disputarea acestuia și-au asigurat practic poziția semifinale. Astfel, în dublă manșă, Știința Petroșani și RC Bârlad, respectiv CSM Galați și CS Năvodari au fost  față în față pentru un loc în finala care se va disputa tot în sistem tur-retur.

Singura echipă cu procentaj maxim al victoriilor în sezonul regulat, șapte victorii din tot atâtea posibile, Știința Petroșani, a întâlnit în prima manșă, pe propriul stadion, echipa clasată pe locul patru, RC Bârlad, al cărei bilanț a fost de patru victorii și trei înfrângeri. Sezonul trecut cele două echipe s-au întâlnit și atunci în faza semifinalelor, studenții petroseneni având câștig de cauza. Scorul a fost  22-3 (12 – 3) pentru CS Știința Petroșani.

Returul va avea loc sâmbăta viitoare, pe 7 noiembrie, când Știința Petroșani va juca pe stadionul Rulmentul cu RC Bârlad.

“Sunt mulțumit de cum a luptat echipa noastră, mai ales după ce atâtat timp n-au mai pus mâna pe minge. Sperăm că sâmbăta viitoare să putem să depășim handicapul de 19 puncte și să marcăm peste 20, ca să intrăm în finală. Felicit pe câștigători și încurajez sportivii noștri cu multă căldură, spend că poate în meciul retur vor marca cât ne propunem ca să-i depășim. Hai Bârlad!”, a spus antrenorul Ioan Harnagea.

Victorie și pentru CS Năvodari, în cea de a doua semifinală în tur. Campioana en-titre a reușit să revină în repriza a doua și să se impună cu 14 – 7, pe terenul lui CSM Galați Rugby, echipa revelație a DNS, ocupanta locului secund în sezonul regulat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ