spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

RCS&RDS cere Antenei daune de 100 de milioane de euro pentru denigrarea imaginii în media

- Advertisement -

Compania RCS&RDS cere daune morale şi materiale în valoare de 100 de miloane de euro de la Antena TV Group, care operează licenţele TV ale Antena1, Antena2 şi Euforia, pentru „gravele prejudicii materiale şi morale produse în urma campaniei media prin care posturile audiovizuale şi celelalte canale media ale Grupului Intact Media au denigrat, au afectat reputaţia şi imaginea publică a societăţii RCS&RDS SA”, anunţă paginademedia.ro.

Daunele sunt cerute de RCS&RDS printr-o notificare transmisă, pe 30 martie, societăţii Antena TV Group, care a ajuns inclusiv pe masa Consiliul National al Audiovizualului (CNA), la data de 1 aprilie.

Conflictul dintre RCS&RDS şi Antena TV Group a pornit de la o serie de articole apărute în presă, la sfârşitul lunii martie, potrivit cărora grupul Intact ar fi cerut în instanţă o sumă de bani pentru că RCS&RDS „preia de la Antena1 fără niciun cost programe pe care le transmite în reţea”. La 30 martie, Jurnalul Naţional scria ca Antena 1 solicită operatorului RCS&RDS 60 de milioane de euro, reprezentând daune pentru că această companie de cablu „preia de la Antena 1 fără niciun cost programe pe care le transmite în reţea, iar publicul plăteşte pentru accesul la cablu”.

Operatorul de cablu RCS&RDS se plânge, în notificarea trimisă socitetăţii Antenei TV Group, care a ajuns atât la CNA, cât şi la Consiliul Concurenţei: „Prin repetate ştiri, reportaje, materiale, emisiuni fabricate la comanda persoanelor care controlează Grupul Intact Media şi difuzate cu obstinaţie prin intermediul porturilor audiovizuale şi altor canale mass-media din cadrul Grupului Intact Media (…) s-a realizat denigrarea şi afectarea imaginii publice a societăţii RCS&RDS, cât şi asupra diferitelor autorităţi şi persoane publice”.

Compania de cablu a sesizat Consiliul Concurenţei că Antena Tv Group condiţionează retransmiterea posturilor Antena1 şi Antena 3 (care sunt libere la retransmisie) de difuzarea contra cost a canalelor Antena2 şi Euforia.

RCS&RDS a cerut forului audiovizual să elimine Antena1 şi Antena3 din pachetul must-carry (posturile libere la retransmisie).

CNA vrea să discute cu RCS&RDS şi cu Antena Tv Group despre interpretarea legislaţiei audiovizuale în privinţa principiului must-carry.

REALITATEA.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.