spot_img
25.2 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Reacția României la acuzațiile Rusiei că trimite armament în Ucraina

- Advertisement -

Întrebat, vineri, în cadrul forumului Black Sea and Balkans Security, cum vede acuzațiile Rusiei conform cărora România ar furniza armament ucrainenilor, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că totul face parte din „războiul hibrid” pe care îl duce Rusia cu ţările care sprijină Ucraina.

V-am vorbit despre războiul 5D pe care Rusia în acest moment îl duce faţă de toate ţările din Europa Centrală şi de est, un război hibrid, pornit cu mult timp în urmă, în care, din când în când, cam o dată la 30 de zile, apare un purtător de cuvânt care acuză România pentru diverse lucruri: că furnizează armament sau că furnizează instruire sau că furnizează soldaţi – aţi văzut – mercenari. Toate acestea sunt elemente ale războiului hibrid împotriva Ucrainei şi României, împotriva coaliţiei internaţionale care sprijină, în acest moment, războiul drept pe care Ucraina îl are pentru apărarea teritoriului. Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică: fac parte din războiul de manipulare şi propagandă al Rusiei”, a spus Vasile Dîncu, citat de Mediafax.

Acuzațiile Rusiei

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt în cadrul Ministerului de Externe din Rusia a acuzat România că trimite ajutor militar Ucrainei. Ea a spus că ar fi fost aprobat recent „al cincilea pachet”, susţinând că a existat o discuţie telefonică între miniştrii Apărării din cele două ţări, în care ar fi discutat despre acest ajutor.

Zaharova a făcut, de altfel,, apel la autorităţile române „să recunoască” faptul că au acordat acest sprijin…https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/reactia-romaniei-la-acuzatiile-rusiei-ca-trimite-2202401.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.