spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

REACTIE DE ORGOLIU

- Advertisement -

Concordia Chiajna – FC Vaslui 0-3

PRIMELE GOLURI, PRIMA VICTORIE… “Dulãul” declarase vineri cã meciul cu Chiajna va fi unul foarte greu. Dupã cum s-a jucat, nimeni nu a înteles de ce. Însã, toatã lumea a priceput cã trupa lui Dinitã se va bate pentru evitarea retrogradãrii. Dupã patru meciuri fãrã gol, vasluienii au avut o reactie de orgoliu si au obtinut prima victorie din acest sezon al Ligii 1. “Galben-verzii” s-au impus la scor de neprezentare, datoritã reusitelor lui Wesley, Bãlace si Zmeu.

Cu un singur punct în douã etape, echipa lui Hizo a tresãrit si a fãcut cel mai bun joc din acest sezon. Fãrã Cânu si Papp, accidentati, Hizo nu a avut alte solutii si l-a reprofilat pe Balaur din atacant în fundas, acesta fãcând cuplu cu Farkas în centrul defensivei. Ionut Balaur s-a descurcat bine pe noua sa pozitie, iar fanii sperã cã o va face la fel si în dubla cu Sparta Praga. Cu sabia deasupra capului, Hizo a trimis în teren o echipã ofensivã, iar “galben-verzii” au început foarte relaxat meciul, atacând din primele minute, tinându-i pe adversari în preajma propriului careu. În ciuda faptului cã jucau acasã, oamenii lui Dinitã au preferat sã se apere si sã încerce sã iasã de la cutie doar pe contraatac. Din pãcate pentru ei, Vasluiul venea dupã o serie negativã, iar iuresul “galben-verzilor” a avut urmãri pe tabelã abia în minutul 33, când combinatia Wesley – Adailton – Wesley a fost una letalã, ultimul reusind deschiderea scorului cu o frumoasã loviturã de cap. Gazdele au amenintat poarta lui Cerniauskas doar cu suturi de la distantã, în timp ce vasluienii au ripostat prin Gerlem, Wesley si Adailton. Repriza a doua a apartinut tot Vasluiului, Adailton a dat-o peste, în timp ce Gerlem (68) a dat-o în barã. FC Vaslui a presat si a produs panicã în defensiva Chiajnei, golurile venind abia pe final, mai întâi Bãlace (87), dupã o pasã primitã de la Adailton, apoi Zmeu (90), dupã o nouã pasã decisivã a lui Adailton, jucãtor care alãturi de Zmeu si Sânmãrtean au fost cei mai buni de pe teren. FC Vaslui obtine o victorie categoricã, care îi dã un moral bun înaintea dublei din play-off-ul Ligii Europa cu Sparta Praga.

Dinitã: “Scorul nu reflectã jocul din teren”

Antrenorul Chiajnei, Laurentiu Dinitã, considerã cã rezultatul jocului este unul mincinos, mai ales cã echipa sa a avut initiativa în prima parte a jocului. “Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe din campionat. Am avut mai multe ocazii în prima reprizã, când am avut si initiativa, însã o singurã ocazie a lor a fãcut sã intrãm în dezavantaj. Scorul nu reflectã jocul din teren, este un scor drastic pe care nu îl meritam. Ei au avut experienta necesarã pentru a controla jocul. Din pãcate, suntem foarte mici si asta se vede în teren”, a declarat Laurentiu Dinitã.

Hizo: “Am ratat mult”

Tehnicianul Vasluiului, Viorel Hizo, se aratã multumit de evolutia jucãtorilor si de rezultatul meciului de la Chiajna. “Dulãul” spune cã jucãtorii sãi puteau înscrie mai multe goluri dacã nu ratau din pozitii favorabile. “Jocul a fost acelaşi ca si în celelalte partide. Din pãcate, am avut multe ocazii din care trebuia sã înscriem, dar am ratat mult. La Wesley a fost fault urât, atac direct pe genunchi. Balaur a jucat bine, chiar dacã el este atacant si eu îl folosesc fundas central”, a declarat Viorel Hizo. Chiar dacã are multe absente, Hizo spune cã nu are ce face si cã trebuie sã se descurce cu ce are la dispozitie. “Îmi lipsesc foarte multi jucãtori, dar n-am ce face, trag din dinti si merg mai departe. Trebuie sã lupt si sã rezist pe toate fronturile, chiar si fãrã Papp, Cânu si-așa mai departe. Trebuie sã ne descurcãm cu jucãtorii pe care îi avem valizi. Cred cã noi avem cel mai greu meci în Europa League, Sparta este cea mai titratã dintre echipele din play-off”, a adãugat “Dulãul”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.