spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Rebusistul Serghei Colosenco la Simpozionul National „Casa Rebusistilor”

- Advertisement -

Simpozionul National „Casa Rebusistilor” Valea Oituzului a avut, în perioada 31 august – 1 septembrie, cea de a treia editie. În cadrul simpozionului, bârlãdeanul Serghei Colosenco a expus câteva panouri cu fotografii de la precedentele editii si o serie de probleme de enigmisticã adresate, în principal, invitatilor bucuresteni. Ionel Serban a prezentat si oferit numãrul 16 al revistei „Alb si negru”, publicatie trimestrialã, proaspãt iesitã de sub tipar, editatã de cercul rebusist omonim.

Într-un cadru natural minunat, pe Valea Oituzului, între localitãtile Fierãstrãu-Oituz si Hârja, în zilele de 31 august si 1 septembrie, a avut loc cea de-a III-a editie a simpozionului national „Casa rebusistilor”, organizatã de Cercul rebusist „Alb si negru” din Bârlad. Manifestarea s-a desfãsurat, ca de obicei, la locuinta de vacantã a profesorului-pensionar Serghei Colosenco, cu aportul acestuia si al rebusistului bârlãdean Lucian Stãncescu. Alãturi de membrii Cercului rebusist „Alb si negru”,Ionel Serban, Lucian Stãncescu, Dorin Prodan si Costel Filiutã, printre invitati s-au numãrat reprezentantii Editurii „Elixir Press” Bucuresti, Bogdan Vlad, Nicusor Nãsui, Cristian Rotariu si Claudiu Sofrone. Au mai fost prezenti: Laurian Buture din Mãrãsesti, ziaristul Ion Moraru, de la sãptãmânalul „Onesti Express”, Bogdan Artene de la Editura „Sfera” si Florian Pricop din Bârlad.

Bunãtãti culinare si rebusisti buni!

La umbra arinilor de pe malul Oituzului, gazdele, familia Colosenco, si câtiva apropiati ai acesteia, au organizat o masã festivã plinã cu nenumãrate bunãtãti. O surprizã deosebit de plãcutã a constituit-o aparitia la fata locului a rebusistului Octavian Dumitriu din Vãleni-Vaslui, aflat în trecere cu familia. Au avut loc nu mai putin de trei concursuri de dezlegãri, sarea si piperul întâlnirilor rebusiste, cei mai abili dintre participanti fiind recompensati cu diplome si premii. Reprezentantii Editurii „Elixir Press” au oferit reviste si obiecte cu însemnele trustului. Serghei Colosenco a înmânat celor prezenti placheta intitulatã „Labirint”- numãrul 90 din colectia „Biblioteca Rebus” si cartea „Rebus scolar – Limba si literatura românã”, editatã special pentru acest eveniment, marcând totodatã Ziua Limbii Române si apropiata începere a anului scolar. Spre searã, oaspetii s-au mutat la vila „Margareta”, aflatã în apropiere, unde au trecut la definirea a douã grile realizate în comun, activitate atât de îndrãgitã de rebusisti, care s-a prelungit pânã târziu în noapte. A doua zi dimineatã, discutiile au continuat de unde fuseserã lãsate în ajun, s-au fãcut fotografii, iar unii invitati si-au notat impresiile în „Cartea de onoare”. Dupã un mic dejun copios, întins pânã spre prânz, aproape toti cei prezenti s-au deplasat într-o scurtã vizitã la Slãnic Moldova, cea mai spectaculoasã asezare de pe aceste meleaguri. O plimbare prin statiune în decorul montan al sfârsitului de varã a încheiat cum nu se poate mai frumos aceastã reusitã manifestare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.