10 C
Vaslui
02-apr.-2023

Recenzorii de la recensãmântul din Husi au cedat psihic!

- Advertisement -

FINAL Peste 90% dintre locuintele municipiului Husi au fost verificate în perioada recensãmântului 2011, dintr-un total de 9.900 de locuinte. Reprezentantii Directiei Judetene de Statisticã Vaslui spun cã munca trimisilor lor în teren nu a fost una tocmai usoarã, ba chiar s-au înregistrat si câteva “abandonuri” în rândul recenzorilor, supãrati pe volumul de muncã, dar si pe reticenta unora dintre localnici.

REZULTATE 22.780 de huseni au fost recenzati în aceastã perioadã alocatã inventarierii populatiei si locuintelor. Recenzorii au avut mult de lucru, însã, marea mojoritate si-au fãcut norma, spun reprezentantii Directiei Judetene de Statisticã Vaslui. Nu le-a fost usor însã cu reticenta oamenilor în ceea ce priveste recensãmântul, confundat în multe cazuri cu un fel de… inspectie a Politiei. “Unii refuzau sã primeascã recenzorul, desi era limpede cã se aflã acasã, doar pentru cã nu avea forme legale în acel domiciliu si se temeau ca nu cumva datele sã ajungã la Politie sau Primãrie si sã suporte cine stie ce consecinte”, spune Cristina Biru, unul dintre recenzori. “Au fost si douã, trei cazuri de recenzori care au abandonat misiunea, dupã câteva zile de muncã prin oras. Au invocat diferite motive si le-am acceptat, pentru cã a fost dreptul lor. I-am înlocuit din mers, cum se spune, cu alte persoane deja instruite. Stiam cu totii, de la început, cã usor nu este. S-a mai complicat situatia un pic si cu acel CNP, care ba trebuie, ba nu trebuie luat, însã pânã la urmã s-a înteles cã obligatoriu a fost ca el sã fie prezentat recenzorilor”, a spus Sorin Chelaru, purtãtorul de cuvânt al Directiei Judetene de Statisticã.

“Unii pur si simplu nu vroiau sã dea drumul la usã”!

OPINIE “Nu a fost deloc o treabã simplã, dimpotrivã! Mai ales în ceea ce priveste confuzia cu CNP-ul. Când s-a revenit asupra obligativitãtii mentionãrii CNP-ului, eu deja recenzasem cam cinci scãri de bloc si imaginati-vã ce a însemnat sã mã întorc înapoi dupã CNP! Plus cã unii dintre cetãteni erau mai retinuti, altii pur si simplu nu vroiau sã dea drumul la usã, fiecare din motive proprii. Dar pânã la urmã, cu rãbdare, s-a rezolvat situatia si în marea majoritate a cazurilor, recensãmântul s-a putut efectua”, a spus bibliotecarul Constantin Donose, recenzor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.