33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Record de amenzi date de politistii vasluieni, în urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

TRASI PE DREAPTA… O amendã la 10 minute! Aceasta este media sanctiunilor date de politistii vasluieni în cadrul unei actiuni pentru depistarea conducãtorilor de vehicule care încalcã prevederile privind limitele legale de vitezã admise, desfãsuratã în perioada 4-5 decembrie 2021, pe drumurile din judet.

De asemenea, actiunile au vizat reducerea riscului rutier si impunerea unui climat de sigurantã si disciplinã în rândul tuturor participantilor la trafic, prin sanctionarea conducãtorilor auto, a biciclistilor, pietonilor si cãrutasilor care nu respectã normele rutiere. “În cadrul activitãtilor derulate, la care au participat 50 de politisti, au fost verificate aproximativ 350 de vehicule si au fost testati alcoolscopic peste 200 de conducãtori de vehicule. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat 271 de sanctiuni contraventionale, pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si legislatiei conexe, în valoare de peste 237.000 de lei. De asemenea, au fost retinute 41 de permise de conducere si au fost retrase 9 certificate de înmatriculare. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost urmãtoarele: depãsirea limitei legale de vitezã cu peste 50km/h (34) si alte abateri (7). Cauzele care au condus la retragerea certificatelor de înmatriculare au fost urmãtoarele: constatarea defectiuni tehnice (7) si alte abateri (2). Cu ocazia derulãrii actiunii, s-a constatat si sãvârsirea a 2 infractiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” (2)” a declarat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Nu vã urcati bãuti la volan

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice: nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. La Poliția Vaslui nu se aplică protestul cu aplicarea avertismentului ? Ce asta nu obtineți nimic și sunteți ultimii la împărțitul cașcavalului. V.il fură alții mai isteți.🤓

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here