19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Record de transplanturi de rinichi, la Iaşi. Medic: „Un gest absolut nobil“

De la începutul acestui an, au fost realizate 20 de astfel de intervenţii, numărul fiind mult mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

La Spitalul „C.I.Parhon” din Iaşi vor fi efectuate, în aceste zile, alte trei transplanturi de rinichi, a anunţat coordonatorul Centrului de Transplant Renal, prof.dr. Adrian Covic.

Anunţul vine în contextul în care în ultima săptămână, la Iaşi, au fost efectuate cinci astfel de intervenţii, un record.

„O echipă cu totul fenomenală care a reuşit să efectueze 5 intervenţii dificile în mai puţin de 7 zile şi mai anunţă încă 3 în următoarele două-trei zile. Un ritm, pe care eu, personal, l-am văzut când lucram în cel mai mare centru de transplant de organe din Manchester cu ceva timp în urmă. Vedem un impuls de a dona şi lumea înţelege că este un gest absolut nobil, un gest absolut creştinesc, este un gest care nu implică nimic rău pentru cel care donează”, a spus medicul Adrian Covic.  Beneficiarii transplanturilor renale sunt din zona Moldovei: Botoşani, Iaşi, Bacău şi Galaţi.

Citeste mai mult: adev.ro/ra6jhf

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here