spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Record doborât: în comã alcoolicã la volan, cu 4,26 alcool la mie în sânge!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Un bãrbat din Gugesti, comuna Botesti, a fost prins la volan cu o alcoolemie de 4,26 la mie (2,13 mg/l alcool în aerul expirat. Aceastã valoare ar fi suficientã, în mod normal, pentru a bãga în comã alcoolicã cel putin douã persoane. Cifra l-a socat chiar si pe politistul care îl ancheteazã si care l-a întrebat pe sofer dacã a mai putut zãri drumul. Bãrbatul i-a spus cã a vãzut asa de bine încât a reusit sã vireze cãtre drumul spre sat! Trebuie spus cã bãrbatul din Gugesti detine acum recordul la alcoolemie în rândul soferilor din judetul Vaslui, record înregistrat pe 15 iunie de un alt sofer, care avea 3,88 la mie alcoolemie!

Un bãrbat din zona Husului, mai exact din comuna Botesti, a reusit o performantã pentru care, desi e o premierã în judet, n-o sã-l invidieze nimeni! Omul a fost prins cu o alcoolemie de 4,26 la mie alcool în sânge la volanul masinii sale (2,13 mg/l alcool pur în aerul expirat).

„Duminicã, 21 iunie a.c., ora 20:30, politisti din cadrul Politiei Municipiului Husi – Sectia 4 Politie Ruralã Husi, aflati pe drumul comunal DC 128, pe raza localitãtii Gugesti, comuna Botesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, al cãrui conducãtor se afla sub influenta bãuturilor alcoolice. Bãrbatul în vârstã de 43 de ani, din Gugesti, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 2,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice, faptã prevãzutã si pedepsitã de Codul Penal.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vã reamintim cã „recordul” doborât de bãrbatul din Gugesti s-a înregistrat tot în zona Husului, pe 15 iunie. Un bãrbat din Vinetesti, comuna Oltenesti, a fost oprit în trafic, pentru control de cãtre politistii rutieri din Husi. Bãrbatul de la volan, de 52 de ani, emana halenã alcoolicã. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, soferul a fost condus la spital în vederea recoltãrii de probe biologice. Se stie cã alcoolemia în sânge este dublã fatã de cifra indicatã de alcooltest, asa cã vã imaginati cã alcoolemia omului în sânge era de 3,88 la mie!! Totodatã, în urma verificãrilor efectuate, politistii au constatat si faptul cã bãrbatul avea dreptul de a conduce suspendat. În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice si conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere, fapte pentru care bãrbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.