spot_imgspot_img
spot_img
9.5 C
Vaslui
03-dec.-2023

Record în Sectorul 2: 300 de cupluri au sărbătorit nunta de aur

- Advertisement -

Primăria Sectorului 2 este una din administraţiile locale cele mai preocupate în a asigura cetăţenilor de vârsta a treia o bătrâneţe frumoasă şi liniştită.

Astfel, administraţia condusă de Neculai Onţanu a făcut o tradiţie din a sărbători cuplurile vârstnice la împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Ultima ediţie a acestei sărbători s-a desfăşurat pe 20 mai în Sala mare a Teatrului Naţional. Cu această ocazie, 300 de sărbătoriţi au primit din partea edilului sectorului 2 certificate de căsătorie europene şi diplome într-un cadru festiv din care nu au lipsit şampania, pişcoturile şi buchetele de flori.

Demersurile Primăriei Sectorului 2 în privinţa pensionarilor nu se limitează însă nici pe departe doar la acţiuni simbolice. Pentru ca toţi bătrânii sectorului, indiferent de venituri, să beneficieze de asistenţă medicală de calitate, administraţia aflată în subordinea primarului Neculai Onţanu a implementat programul „Ambulanţa Socială”, un proiect unic în România prin care, în cei opt ani de zile de funcţionare, au fost ajutate peste 4000 de persoane, abandonate de toate sistemele de sănătate.

Pe de altă parte, din dorinţa de a oferi un sprijin cât mai eficient persoanelor vârstnice, Primăria Sectorului 2 a dezvoltat o reţea extinsă de cluburi şi centre de servicii sociale adresate locuitorilor de vârsta a treia. Din această reţea face parte cel mai mare centru multifuncţional de servicii sociale, educaţie şi recreere din ţară, Sfântul Pantelimon. Alături de acesta în sectorul 2 mai funcţionează „Clubul Seniorilor”, care oferă servicii servicii de consiliere, asistenţă socială şi de sănătate, Centrul rezidenţial “Speranţa”, destinat persoanelor vârstnice care provin din familii cu posibilităţi băneşti, precum şi „Centrul Social Cultural de la Parohia Sfântul Silvestru”, care poate găzdui un număr de 50 de persoane în vârstă lipsite de orice ajutor material.

De asemenea Primăria Sectorului 2 intenţioneză să mai construiască “Centrul de Servicii de Asistenţă Socială pentru persoane Vârstnice” în cartierul Ion Creangă, un „Complex de servicii sociale”, pe Şoseaua Mihai Bravu şi un centru de zi pentru persoane vârstnice în strada Ţepeş Vodă numărul 7.

În sfârşit, în încercarea de a oferi un ajutor suplimentar pensionarilor cu venituri reduse, Primăria condusă de Neculai Onţanu intenţioneză să deschidă trei magazine de tip economat, unde se vor găsi produse alimentare la preţuri mai mici decât cele din supermarketuri.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.